Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας: Ημερίδα και έκθεση για την Κυκλική Βιο-Οικονομία στην πράξη

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας: Ημερίδα και έκθεση για  την Κυκλική Βιο-Οικονομία στην πράξη

Μια καινοτόμα διπλή δράση διοργανώνει η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας τις επόμενες μέρες, προκειμένου να ενημερώσει σφαιρικά τον κόσμο της πόλης γύρω από την Κυκλική Οικονομία και τη Βιο-Οικονομία.

Αύριο, λοιπόν, στις 6.00 το απόγευμα, σε ημερίδα στο κεντρικό αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, η οποία θα πλαισιωθεί από έμπειρους επιστήμονες, αλλά και ανθρώπους από όλη την Ελλάδα, θα μεταφερθεί ο θετικός αντίκτυπο της κυκλικής οικονομίας στην καθημερινότητα όλων μας, υπό το πρίσμα της κλιματικής αλλαγής.

Την αυλαία της ημερίδας θα ρίξουν οι μαθητές του ΓΕΛ Θουρίας, που θα παρουσιάσουν τη βραβευμένη από το υπουργείο Παιδείας ιδέα τους για την αξιοποίηση των υπολειμμάτων του καφέ.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καθηγητές που θα αναλύσουν το παραπάνω θέμα είναι η κα Κωνσταντίνα Κοτταρίδη, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πειραιώς, και ο κ. Δημήτρης Πετρόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Στη συνέχεια στο βήμα θα βρεθούν οι: Νίκος Φλώρος-γλύπτης, Σταύρος Τσομπανίδης-ιδρυτής της εταιρίας PHEE, Στέφανος Καμπέρης-εκπρόσωπος της εταιρείας Staramaki, Λήδα Βαρβαρούση-συγγραφέας και εικονογράφος, Νάσος Μάκιος-εκπρόσωπος της εταιρείας Klimis, Χρήστος Λαμπρόπουλος-ιδρυτής της εταιρείας Liofyllo, Μάριος Βλαχογιάννης-ιδρυτής της εταιρείας Coffee-eco, Χρήστος Κουμάντος-αρχιμάγειρας, Ιωάννα Λεμπέση & Αφροδίτη Μπαράι-μαθήτριες ΓΕΛ Θουρίας.

Παράλληλα με την ημερίδα, αλλά και μετά τη λήξη της, στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, θα λειτουργεί καθημερινά έκθεση με προϊόντα κυκλικής και βιο-κυκλικής οικονομίας, από επιχειρηματίες της Ελλάδας και του εξωτερικού που έχουν ήδη καινοτομήσει πάνω στον τομέα, δημιουργώντας προϊόντα και υπηρεσίες με νέο βιώσιμο τρόπο.

Τη δε Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, στις 6.00 το απόγευμα, ο ισόγειος χώρος του Πνευματικού Κέντρου θα μεταμορφωθεί σε εργαστήρι για τους μικρούς μαθητές. Μέσα από βιωματικές δράσεις θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν στην πράξη την αξία της κυκλικής οικονομίας.

Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να επικοινωνήσουν με τους διοργανωτές στο τηλέφωνο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης (2721 096818).

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω δράσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και των ευρύτερων δράσεών του που σχετίζονται με την ένταξη της πόλης στο δίκτυο των 100 Ευρωπαϊκών Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων.

Διάρκεια έκθεσης: 12-21/10/2022, ισόγειο Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας

Επισκέψιμη καθημερινά: 8.00 π.μ.-8.00 μ.μ.

Χρ.Μ.