Εικόνες εγκατάλειψης στο Kάστρο της Καλαμάτας

Εικόνες εγκατάλειψης στο Kάστρο της Καλαμάτας

Την ίδια ώρα που το αναβατόριο για ΑμεΑ και ο περιφερειακός φωτισμός είναι σε εκκρεμότητα

Τι κι αν το Kάστρο Καλαμάτας είναι ένα από τα αξιοθέατα που επισκέπτονται οι τουρίστες που φθάνουν στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, όπως και κόσμος από τις γύρω περιοχές για να παρακολουθήσει κάποια παράσταση! Κι όμως, φθείρεται με το πέραμα του χρόνου.

Οι εικόνες που θα αντικρίσει κανείς κατά την επίσκεψή του σε αυτό, αλλά και οι κριτικές που δημοσιεύουν στο διαδίκτυο τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες και ξένοι τουρίστες που το επισκέφθηκαν, αποδεικνύουν ότι χρειάζεται να γίνει πολλή δουλειά προκειμένου να αποκτήσει ξανά την εικόνα που όφειλε να έχει.  

Περιττά αντικείμενα και σκουπίδια

Φθάνοντας στα μέσα του φθινοπώρου, κάτι το οποίο σημαίνει ότι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο κάστρο έχουν ολοκληρωθεί, οποιοσδήποτε μπορεί να διαπιστώσει ότι μεταξύ πεταμένων σκουπιδιών και άχρηστων αντικειμένων ο παραμελημένος χώρος πρασίνου δυσκολεύει σε αρκετές περιπτώσεις την περιήγηση του κόσμου, που ακόμα και τώρα εξακολουθεί να επισκέπτεται καθημερινά το χώρο.

Σε εκκρεμότητα το αναβατόριο και ο φωτισμός

Στο μεταξύ, μπορεί τα έργα του αναβατορίου και του φωτισμού να έχουν λάβει το «πράσινο φως» του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου από τον περασμένο Απρίλιο, όμως μέχρι και σήμερα δεν έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται, ενώ έκτοτε δεν έχει υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Η «όπως όπως» στήριξη μετά τους σεισμούς

Από την άλλη πλευρά, μία ακόμα εικόνα που προκαλεί έκπληξη, και σίγουρα, άσχημη εντύπωση στους επισκέπτες, είναι η σκαλωσιά που φαίνεται να στηρίζει (;) τη μια πλευρά του τείχους του κάστρου, ως αποτέλεσμα των σεισμών που έπληξαν το σημείο.

Σύμφωνα με υπάλληλο του υπουργείου Πολιτισμού που βρισκόταν εκεί, η παρούσα λύση δόθηκε ως η οικονομικότερη, ενώ, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, το έργο μάλλον είναι σε αποσύνθεση, εκπέμποντας «κόκκινο φως» για τους αρμοδίους και τις περαιτέρω ενέργειές τους.

Της Χριστίνας Μανδρώνη