Ενημερωτική δράση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Alzheimer

Ενημερωτική δράση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Alzheimer

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Alzheimer, στις 21 Σεπτεμβρίου, το Κέντρο Ημέρας για τη Μνήμη και την Άνοια πραγματοποίησε κοινωνική δράση στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας. Από μέλη του προσωπικού διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό για την ευαισθητοποίηση της κοινότητας πάνω σε θέματα σχετικά με τις διαταραχές της μνήμης και την άνοια, ενώ απαντήθηκαν ερωτήσεις για τη λειτουργία και τις υπηρεσίες του Κέντρου Ημέρας.

Η εν λόγω δράση ήταν ενταγμένη στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020».

Να σημειωθεί πως το Κέντρο Ημέρας για τη Μνήμη και την Άνοια είναι το πρώτο στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας και των όμορων νομών το οποίο παρέχει εξειδικευμένες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη λειτουργία της μνήμης, καθώς και άτομα που πάσχουν από άνοια. Μέσω μιας πολυκλαδικής ομάδας επαγγελματιών υγείας προσφέρει ένα εύρος υπηρεσιών, οι οποίες στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των φροντιστών τους. Έχει έδρα την Καλαμάτα και ξεκίνησε τη λειτουργία του το Σεπτέμβριο του 2021.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιείται από την IASIS ΑΜΚΕ. Στεγάζεται επί των οδών Νέδοντος 129 και Καποδιστρίου στην Καλαμάτα και όλες οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν.

Για τον προγραμματισμό των ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 27210-92272 και 27210-94590.