Ένωση Φίλων Μουσικής Καλαμάτας «Αρμονία»: Επιστρέφει με χορωδιακή συναυλία και τη συμμετοχή τριών πόλεων

Ένωση Φίλων Μουσικής Καλαμάτας «Αρμονία»: Επιστρέφει με χορωδιακή συναυλία  και τη συμμετοχή τριών πόλεων

Μπορεί το επετειακό έτος των διακοσίων ετών από την Ελληνική Επανάσταση να μας έχει προσπεράσει κι έτσι η χορωδιακή συναυλία που προγραμματιζόταν για πέρυσι το χειμώνα από την Ένωση Φίλων Μουσικής Καλαμάτας «Αρμονία» να μην ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί λόγω των υγειονομικών συνθηκών, ωστόσο φέτος προγραμματίστηκε εκ νέου για την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.

Άλλωστε, «οι αγώνες του έθνους παραμένουν επίκαιροι σήμερα περισσότερο από ποτέ», τονίζουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης, οι οποίοι με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Πελοποννήσου πρόκειται να παρουσιάσουν μελοποιημένους στίχους των Ελύτη, Γκάτσου, και Φεραίου στο κοινό της πόλης.

Παράλληλα, κατά την εκδήλωση, όπου θα γίνει σύμπραξη χορωδιών τριών διαφορετικών πόλεων (Καλαμάτα, Σπάρτη, Τρίπολη), θα απαγγελθούν αποσπάσματα από τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» του Διονύσιου Σολωμού, ενώ θα κορυφωθεί με την απαγγελία επιλεγμένων αποσπασμάτων από τον «Ύμνο εις την Ελευθερία».

Σημειώνεται ότι η συναυλία θα δοθεί την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, στις 6.00 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας με ελεύθερη είσοδο.

Χρ.Μ.