Επίσημη έναρξη για το τμήμα ιστιοπλοΐας για άτομα με κινητικά προβλήματα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας

Επίσημη έναρξη για το τμήμα ιστιοπλοΐας για άτομα με κινητικά προβλήματα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας

Άνεμος ελευθερίας με τον Καπετάν Δημήτρη και τον Καπετάν Στάθη… 

Επίσημη έναρξη με αγιασμό και ονοματοδοσία των δύο ειδικών σκαφών πραγματοποίησε προχθές το μεσημέρι το τμήμα ιστιοπλοΐας για άτομα με κινητικά προβλήματα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.

Τον αγιασμό τέλεσε ο ίδιος ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, κ. Χρυσόστομος, ενώ μπροστά από τις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ στην παραλία ανάμεσα στα έτοιμα για απόπλου μικρά ιστιοφόρα της σχολής και της αγωνιστικής ομάδας, βρέθηκαν εκπρόσωποι απ’ όλα τα αθλητικά τμήματα του καλαματιανού ομίλου, επίσημοι προσκεκλημένοι, χορηγοί και εκπρόσωποι φορέων, οι διοικούντες και φυσικά οι ιστιοπλόοι του νεοσύστατου τμήματος, που ανυπομονούσαν για την προπόνησή τους.

Ο πρόεδρος του ΝΟΚ, Γιάννης Αδαμόπουλος, έκανε μια μικρή ιστορική αναδρομή από τις απαρχές του 1932, τονίζοντας ότι διαχρονικά το ευ αγωνίζεσθαι, η άθληση για όλους και ο αθλητισμός ως απάντηση σε κοινωνικά προβλήματα, ήταν ανάμεσα στους σκοπούς του Ομίλου. Στο ίδιο πνεύμα συγκροτήθηκε το νεοσύστατο τμήμα ιστιοπλοΐας για ΑμΕΑ, με την ευκαιρία που έδωσε η Ελληνική Ομοσπονδία (ΕΙΟ) να συμπεριλάβει το ΝΟΚ στους 5 συλλόγους της περιφέρειας που έγιναν οι αποδέκτες των συνολικά δέκα ειδικά κατασκευασμένων σκαφών του προγράμματος Blue Mediteraneo. Το πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της Ε.Ι.Ο. και του Fondazione Terzo Pilastro – Internazionale (Διεθνές Ίδρυμα Τρίτου Πυλώνα). Στο ΝΟ Καλαμάτας υλοποιείται σε συνεργασία με τον αθλητικό σύλλογο ΑμΕΑ, Διαφοροζώ, και ήδη διαθέτει έναν ισχυρό πρώτο πυρήνα αθλητών, που απαρτίζουν οι Μανώλης Χαλούλος, Γιάννης Τύρος, Παναγιώτης Παναγόπουλος, Φώτης Καραχάλιος, Αντώνης Στεφανούρης και Βασίλης Δουράλας. Στην προπονητική ομάδα συμμετέχουν οι Παναγιώτης Καβουρίνος και Γιώργος Κακαλίκας, ενώ μεγάλη συμβολή στην εύρυθμη λειτουργία του τμήματος έχουν ο έφορος Γιώργος Σπυρόπουλος και η Γιούλη Δουράλα στη γραμματειακή υποστήριξη. Πολύτιμη είναι κι εδώ η στήριξη χορηγών, εν προκειμένω του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια, του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και του κ. Παναγιώτη Μπουφέα.

Ο κ. Αδαμόπουλος ευχαρίστησε όσους στηρίζουν τη νέα αυτή προσπάθεια και έκλεισε την ομιλία του εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στους αθλητές του ΝΟΚ που τον έκαναν καλύτερο άνθρωπο…

Ο κ. Σκοπετέας, εκπροσώπησε το Δήμαρχο Καλαμάτας, κ. Βασιλόπουλο, μεταφέροντας τους θερμούς χαιρετισμούς του, ενώ τόνισε το πόσο πρωτοποριακή και σημαντική είναι η πρωτοβουλία ίδρυσης του νέου τμήματος.

Εκ μέρους της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, ο αντιπρόεδρος, Στέφανος Χάνδακας, έκανε λόγο για μια σημαντική μέρα των εγκαινίων των δύο σκαφών και προέτρεψε τους αθλητές να χαρούν τη θάλασσα και την ιστιοπλοΐα και μέσα από το πρόγραμμα Συμπερίληψη, που απευθύνεται σε άτομα με ειδικές ανάγκες, θα πρέπει όλοι να έχουν αυτή την ευκαιρία, όπως πρόσθεσε ο ίδιος. «Έκλεισε» συγχαίροντας τους συντελεστές, που ήδη έχουν δημιουργήσει μια πολύ δυνατή αθλητική ομάδα, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ακολούθησε η αποκάλυψη των ονομάτων των σκαφών. Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας και ο ιστιοπλόος του νέου τμήματος, Γιάννης Τύρος, σήκωσαν τη σημαία του ΝΟΚ για να αποκαλυφθεί το όνομα Καπετάν Στάθης, αφιερωμένο στον πρώτο ιστιοπλόο του Ομίλου, Στάθη Ρωμαίο. Ο Στάθης Καρέλιας και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Χάνδακας έκανα τα αποκαλυπτήρια στο δεύτερο σκάφος, το Καπετάν Δημήτρης, προς τιμήν του επί 30ετίας προέδρου του ΝΟΚ, Δημήτρη Κακαλίκα, ο οποίος παραβρέθηκε συγκινημένος στην τελετή.
Χ.Ε