ΓΕΦ Φιλιατρών: Παρέμβαση Μαντά, διαβεβαίωση Λεβεντάκη

ΓΕΦ Φιλιατρών: Παρέμβαση Μαντά, διαβεβαίωση Λεβεντάκη

Έγκαιρη αντίδραση του Κοινοτικού Συμβουλίου θέτοντας τους πάντες προ των ευθυνών τους

Η έγκαιρη αντίδραση του Κοινοτικού Συμβουλίου Φιλιατρών, πολιτών και συλλογικών φορέων και η ουσιαστική παρέμβαση του βουλευτή Μεσσηνίας της Ν.Δ., Περικλή Μαντά, στο υπουργείο Οικονομικών, έφεραν αποτέλεσμα και ύστερα από επαφή του δημάρχου Τριφυλίας με τη διευθύντρια της ΔΟΥ Καλαμάτας, η τελευταία τον διαβεβαίωσε ότι το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ) Φιλιατρών θα λειτουργεί κανονικά από Δευτέρα με τον υπάλληλό του.

Τονίζεται πως το ΓΕΦ Φιλιατρών παρέμεινε κλειστό επί περίπου δύο εβδομάδες, καθώς ο μοναδικός υπάλληλός του μετακινήθηκε αρχικά, την προηγούμενη εβδομάδα, στην Κυπαρισσία και αυτή την εβδομάδα στην Καλαμάτα.

Να σημειωθεί ότι στο «Θ» δημοσιεύσαμε ρεπορτάζ στις 15 Οκτωβρίου για το κλείσιμο του ΓΕΦ Φιλιατρών έως 30 Νοεμβρίου λόγω μετακίνησης του μοναδικού του υπαλλήλου στην Καλαμάτα για να προσφέρει υπηρεσίες στο Τμήμα Μητρώου της ΔΟΥ με αψευδή μάρτυρα την ανακοίνωση της ΔΟΥ Καλαμάτας.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Φιλιατρών, Διονύσιος Καραβίτης, επικοινώνησε αμέσως με τη διευθύντρια της ΔΟΥ Καλαμάτας και σύμφωνα με τον ίδιο, του είπε ότι το ΓΕΦ Φιλιατρών θα κλείσει, προκαλώντας τη σθεναρή αντίδρασή του.

Ο κ. Καραβίτης με μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου ενημέρωσαν για το θέμα πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες, θέτοντας τους πάντες προ των ευθυνών τους για τα σοβαρά προβλήματα που προκαλούνταν από το κλείσιμο του ΓΕΦ σε κατοίκους, επαγγελματίες κι επιχειρηματίες της περιοχής των Φιλιατρών, ενώ συγκλήθηκε την Τρίτη σε συνεδρίαση το Συμβούλιο Κοινότητας, παρουσία εκπροσώπων φορέων και δημοτικών συμβούλων από τη Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών. Εκεί ομόθυμα εκφράστηκε η αντίδραση και αντίθεση στο κλείσιμο του ΓΕΦ, έστω και προσωρινά, τονίζοντας ότι δεν ανέχονται άλλη υποβάθμιση στην πόλη, προβλήματα και ταλαιπωρία στους κατοίκους. Κατόπιν δε συζήτησης, με τις τοποθετήσεις όλων να καταγράφονται στο πρακτικό της συνεδρίασης, αποφάσισε ομόφωνα: «Να συνταχθεί μια επιστολή από κοινού, από το Τοπικό Συμβούλιο και όλους τους φορείς-συλλόγους της πόλεως της Κοινότητας Φιλιατρών, η οποία θα αποσταλεί στη Διεύθυνση της ΔΟΥ Μεσσηνίας που εδρεύει στην πόλη της Καλαμάτας, και τον προσωπάρχη του υπουργείου Οικονομικών, με την οποία θα ζητάμε να μας ενημερώσουν τι σκέφτονται να κάνουν με το γραφείο ΓΕΦ Φιλιατρών. Η παρούσα απόφαση έλαβε α/α 35/2022».

Παράλληλα, η απόφαση αυτή από την Κοινότητα Φιλιατρών, με αριθμό πρωτοκόλλου 12930, απεστάλη – διαβιβάστηκε χθες νωρίς το πρωί.

Χθες και ώρα 12.34 μ.μ. από το Γραφείο δημάρχου Τριφυλίας απεστάλη στα ΜΜΕ δελτίο Τύπου, που υπογράφεται από τον ίδιο το δήμαρχο Τριφυλίας και στο οποίο αναγράφεται: «Μετά ανεύθυνες φημολογίες ότι το ΓΕΦ Φιλιατρών θα κλείσει, ο δήμαρχος Τριφυλίας κ. Λεβεντάκης σας γνωρίζει τα παρακάτω: “Κατόπιν επαφής που είχα με την προϊσταμένη της ΔΟΥ Καλαμάτας, με διαβεβαίωσε ότι το ΓΕΦ Φιλιατρών θα λειτουργεί κανονικά σε καθημερινή βάση. Η μη λειτουργία του ΓΕΦ Φιλιατρών για μία εβδομάδα οφειλόταν σε λόγους ανωτέρας βίας. Είμαστε δίπλα στους πολίτες της Τριφυλίας και θα αγωνιζόμαστε με όποιον τρόπο χρειάζεται για τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής τους”».

Σε χθεσινή δε ανακοίνωση από το Σ.Κ. Φιλιατρών, που υπογράφεται, από τον πρόεδρο Διονύσιο Καραβίτη, αναγράφεται: «Το Τοπικό Συμβούλιο Κοινότητας Φιλιατρών θα ήθελε να ευχαριστήσει το βουλευτή της Ν.Δ. κ. Περικλή Μαντά, που αφουγκράστηκε την αγωνία και τις ανάγκες των πολιτών και ενήργησε άμεσα στο αίτημα του Τοπικού Συμβουλίου. Θα θέλαμε, επίσης, να ευχαριστήσουμε τον κ. Βεζυρόπουλο Απόστολο, υφυπουργό Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής & Δημόσιας Περιουσίας που εκπλήρωσε άμεσα το αίτημά μας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι το ΓΕΦ Φιλιατρών θα επαναλειτουργήσει. Ελπίζουμε σε περαιτέρω στελέχωσή του. Προς ενημέρωση των πολιτών. Η Δημοτική Αρχή καλό είναι να μην προσπαθήσει ξανά να οικειοποιηθεί προσπάθειες, αγώνες και αγωνίες άλλων, γιατί μέχρι χθες ήταν απούσα. Ας συνεχίσει να ασχολείται με αυτό που μόνο αυτή μπορεί… Τα λουλουδάκια!».

Του Ηλία Γιαννόπουλου