Καλαμάτα: Ρομά μπήκε σε κατάστημα και έκλεψε το ταμείο

Καλαμάτα: Ρομά μπήκε σε κατάστημα  και έκλεψε το ταμείο

Νέα εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας πραγματοποιήθηκε σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου την Τρίτη, με 11 συλλήψεις στη Μεσσηνία.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 987 άτομα, εκ των οποίων 761 ήταν Έλληνες και 226 αλλοδαποί, καθώς και σε 734 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 125 άτομα, από τα οποία 79 ήταν Έλληνες και 46 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 69 άτομα. Επίσης, βεβαιώθηκαν 267 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Αναρριχήθηκε από την πυλωτή
Στη Μεσσηνία, στο πλαίσιο της επιχείρησης, έγιναν οι εξής συλλήψεις:

-Ένας 25χρονος Ρομά, ο οποίος το απόγευμα της Δευτέρας στην Καλαμάτα πήγε σε κατάστημα πώλησης ποδηλάτων, αναρριχήθηκε από πιλοτή, μπήκε από ανασφάλιστο παράθυρο και αφαίρεσε 90 ευρώ από το ταμείο της επιχείρησης. Από την έρευνα της Αστυνομίας προέκυψε ότι δράστης είναι ο 25χρονος και την Τρίτη εντοπίσθηκε στην περιοχή της Αιθαίας και συνελήφθη.

-Τρία άτομα για ναρκωτικά και συγκεκριμένα, ένας 40χρονος στους Γαργαλιάνους διότι κατείχε 2,4 γραμμάρια χασίς, ένας 34χρονος στην Μαραθούπολη με 7,3 γραμμάρια χασίς και ένας 35χρονος στον Άγιο Φλώρο διότι κατείχε 0,5 γραμμάρια ηρωίνης.

-Τέσσερις Έλληνες και δύο αλλοδαποί για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 

-Ένας αλλοδαπός ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.

Β.Β.