Κυριαρχεί η υπερβολική ταχύτητα στις παραβάσεις που βεβαιώνει η Τροχαία

Κυριαρχεί η υπερβολική ταχύτητα στις παραβάσεις που βεβαιώνει η Τροχαία

Με ένα θανατηφόρο τροχαίο και έξι ελαφρά έκλεισε ο Σεπτέμβριος για τα οδικά ατυχήματα στη Μεσσηνία, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου.

Κι αυτό το μήνα βεβαιώθηκαν πολλές παραβάσεις, με την πλειοψηφία να κατατάσσεται στην κατηγορία των επικίνδυνων παραβάσεων και με πρώτη παράβαση και με μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες, αυτή της υπερβολικής ταχύτητας, με πάνω από 60 την ημέρα να βεβαιώνονται.

Τροχαία ατυχήματα
Σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου τον προηγούμενο μήνα σημειώθηκαν 38 τροχαία με 56 παθόντες. Ειδικότερα σημειώθηκαν έξι θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με επτά νεκρούς, ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα με δύο σοβαρά τραυματία και 31 ελαφρά τροχαία ατυχήματα με 47 ελαφρά τραυματίες.

Στη Μεσσηνία στατιστικά εμφανίζονται μηδέν τα θανατηφόρα ατυχήματα, διότι το μοιραίο τροχαίο που συνέβη στον περιμετρικό της Καλαμάτας, εξαιτίας του οποίου έχασε τη ζωή του 42χρονος μοτοσικλετιστής, προσμετράται στην Αρκαδία, καθώς επιλαμβάνεται η τροχαία αυτοκινητόδρομων που εδρεύει στην Τρίπολη.

Επίσης, το Σεπτέμβριο στη Μεσσηνία δεν καταγράφηκε κανένα σοβαρό τροχαίο, παρά μόνο έξι τροχαία με 10 ελαφρούς τραυματισμούς.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ήταν κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, απόσπαση της προσοχής του οδηγού και παραβιάσεις σήμανσης.

Παραβάσεις

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το Σεπτέμβριο συγκροτήθηκαν 590 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 11.769 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 193 παραβάσεις.

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων, 2.891 επικίνδυνες παραβάσεις.

Ειδικότερα: 1.895 για υπερβολική ταχύτητα, 381 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 205 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 141 για ΚΤΕΟ, 121 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 56 για παραβίαση σηματοδότη, 42 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 26 για αντικανονικούς ελιγμούς, 9 για αντικανονικό προσπέρασμα, 9 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά και 6 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων.

Της Βίκυς Βετουλάκη