Λήξη κατάληψης 1ου γυμνασίου: Σύριγγες και πολιτικά συνθήματα ήταν τα ευρήματα στο προαύλιο

Λήξη κατάληψης 1ου γυμνασίου: Σύριγγες και πολιτικά συνθήματα ήταν τα ευρήματα στο προαύλιο

Στο αναμενόμενο «σπάσιμο» της πενθήμερης κατάληψης του 1ου Γυμνασίου Καλαμάτας προχώρησε χθες το πρωί ο διευθυντής, παρουσία του διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, και αρκετών ακόμα εκπαιδευτικών του σχολείου.

Όπως μας μετέφερε ο διευθυντής Γιώργος Σταματόπουλος, το χθεσινό «σπάσιμο» της κατάληψης ήταν επιβεβλημένο, ενώ στο εγχείρημα βοήθησε ότι οι παραταγμένοι στις δύο εισόδους κάδοι είχαν απομακρυνθεί νωρίτερα από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.

Μπορεί το κτήριο να μην παραβιάστηκε εσωτερικά, αφού φυλάσσεται από συναγερμό, όπως σημείωσε ο κ. Σταματόπουλος, όμως οι ζημιές στο προαύλιο είναι αρκετές.

Ανάμεσα στα 15 –περίπου- άτομα που διέμεναν όλα αυτά τα βράδια στο υπό κατάληψη σχολείο, τουλάχιστον τα μισά ήταν εξωσχολικά και παραβατικά, με αποτέλεσμα να βρεθούν στον προαύλιο χώρο χθες το πρωί σύριγγες μεταξύ άλλων. Παράλληλα, στη βόρεια πλευρά του σχολείου βρέθηκαν γραμμένα πολιτικά συνθήματα, σύμφωνα με τον κ. Σταματόπουλο. Εκφράζοντας την ανησυχία του για όλα τα παραπάνω συμβάντα, ανέφερε ότι για τις περιπτώσεις αυτές που προκλήθηκαν και από ανήλικα που δεν εποπτεύονται επαρκώς από τους γονείς τους, θα πρέπει να ενημερωθεί το κράτος και οι αρμόδιες Αρχές, προκειμένου να επέμβουν και να προσφέρουν την απαραίτητη βοήθεια.

Ερωτώμενος δε, για το εάν είχε επικοινωνία κατόπιν της κατάληψης με τους γονείς των υπόλοιπων μαθητών, σχολίασε ότι καθημερινά μετέφεραν τον προβληματισμό και την αντίθεσή τους στο κλείσιμο του σχολείου, ενώ συγκεκριμένα την Τετάρτη και την Πέμπτη μετέβησαν οι ίδιοι στην εισαγγελέα Πρωτοδικών, ζητώντας να εφαρμοστεί ο νόμος.

Χρ.Μ.