Μελέτη βελτίωσης τμημάτων της 1ης επαρχιακής οδού στη Μεσσηνία

Μελέτη βελτίωσης τμημάτων  της 1ης επαρχιακής οδού στη Μεσσηνία

Σύσκεψη με στελέχη του ΑΟΤΑ “Αναπτυξιακή Μεσσηνίας” είχε προχθές ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, στην Τρίπολη.

Στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε η ανάληψη εκ μέρους της “Αναπτυξιακής Μεσσηνίας” της εκπόνησης της μελέτης για το προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ έργο βελτίωσης τμημάτων του δρόμου της Μάνης.

Στην εν λόγω σύσκεψη, εξάλλου, έγινε απολογισμός της υλοποίησης του προγράμματος κωνωποκτονίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και ειδικότερα του ολοκληρωμένου προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών, δημιουργίας δομής ελέγχου και ανάπτυξης μηχανισμού επιτήρησης και επαγρύπνησης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, για τη διετία 2021 – 2022.

Εκφράστηκε δε η ικανοποίηση για την ολοκλήρωση του προγράμματος, ενώ συζητήθηκε στη συνέχεια ο προγραμματισμός για τη νέα περίοδο.

Το τρέχον πρόγραμμα, που ολοκληρώνεται και τυπικά το Νοέμβριο, είχε απόλυτη επιτυχία, όπως τονίστηκε, ενώ ο κ. Νίκας έδωσε κατευθύνσεις για το νέο, όπως και για τον τρόπο που θα κινηθούν οι υπηρεσίες, προκειμένου -όπως τόνισε- και την επόμενη περίοδο η επιτυχία να είναι αντίστοιχη.

Τέλος, επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει σωστός προγραμματισμός και άμεσες ενέργειες ώστε να μην προκύψουν καθυστερήσεις στην καταπολέμηση των κουνουπιών στις περιοχές κυρίως που έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα.