Νέα Πελοπόννησος: «Ξεπεράστηκαν τα όρια στη συζήτηση για τα αντιπλημμυρικά έργα της Καλαμάτας»

Νέα Πελοπόννησος: «Ξεπεράστηκαν τα όρια στη συζήτηση για  τα αντιπλημμυρικά έργα της Καλαμάτας»

Στα όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τη 17η Οκτωβρίου, κατά τη συζήτηση του θέματος που αφορούσε στα αντιπλημμυρικά έργα της Καλαμάτας, αναφέρεται σε μακροσκελή παρέμβασή της η παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου».

Αναλυτικά σημειώνεται:
“Η λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου έχει καταγγελθεί επανειλημμένα από τον επικεφαλής και τα μέλη της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου» λόγω των αντιθεσμικών και αντιδημοκρατικών συμπεριφορών του περιφερειάρχη και των εντολών του προς τους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης του που επιλέγει να προτείνει ως προέδρους του Συλλογικού Οργάνου.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τη 17η Οκτωβρίου 2022, τα όρια ξεπεράστηκαν στη συζήτηση του θέματος που αφορούσε στα αντιπλημμυρικά έργα της Καλαμάτας.

Ο κ. Γιάννης Μαλτέζος, κατ’ έντολή του κ. Νίκα, αρνήθηκε την αποστολή ηλεκτρονικού συνδέσμου (link) σε δύο περιφερειακούς συμβούλους της παράταξής μας, προκειμένου να μπορούν να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση και να ψηφίσουν, την ίδια χρονική στιγμή που τέσσερις περιφερειακοί σύμβουλοι του κ. Νίκα υπήρχαν στην οθόνη της τηλεσυνεδρίασης με καταγεγραμμένο το ονοματεπώνυμό τους. Φτάνοντας στο σημείο, μάλιστα, να δεχτούμε στη συνεδρίαση τη συμμετοχή μίας συναδέλφου από την όμορφη πόλη του Φωτός, το Παρίσι, και ενός άλλου, ο οποίος έκανε τον απογευματινό του περίπατο σε ειδυλλιακό περιβάλλον.

Ο κ. Νίκας συνεχίζει να πιστεύει ότι ως «ιδιοκτήτης» της Περιφέρειας έχει τη δυνατότητα να κάνει ό,τι θέλει ανεξαρτήτως του νομοθετικού πλαισίου και του κανονισμού λειτουργίας του Συλλογικού Οργάνου.

Ο κ. Μαλτέζος την επόμενη ημέρα της συνεδρίασης, αντί να κάνει την αυτοκριτική του για την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του απέναντι στους συναδέλφους του, κατόπιν εντολής του «αφεντικού» του, επέλεξε να αποστείλει ένα κατάπτυστο κείμενο που αφορούσε δημόσιες δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας, κ. Θανάση Βασιλόπουλου, ο οποίος ήταν καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού «BEST TV».

Είναι εμφανές και αρκεί μια προσεκτική παρακολούθηση της συνεδρίασης για να αντιληφθεί κάποιος τη δυσφορία του κ. Νίκα και τις εντολές που έδινε, πίσω από την κουρτίνα που κρύβεται, στον κ. πρόεδρο, την ώρα που βρισκόταν στο βήμα ο δήμαρχος της μεγαλύτερης πόλης της Πελοποννήσου, ο οποίος προσπαθούσε να αναπτύξει στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου την άποψη της παράταξης της Δημοτικής Αρχής σχετικά με την αναγκαιότητα και τη σημαντικότητα του συγκεκριμένου έργου για την πόλη της Καλαμάτας.

Ξαφνικά ευαισθητοποιήθηκαν και λειτούργησαν (!) τα ανύπαρκτα δημοκρατικά ένστικτα του κ. Νίκα και του κ. Μαλτέζου, οι οποίοι υποστήριξαν ότι ο κ. δήμαρχος δε νομιμοποιείται να μεταφέρει στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την προσωπική του άποψη, ούτε την άποψη της παράταξής του, αφού με μία ψήφο διαφορά η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν αρνητική για τη συγκεκριμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ).

Αξιότιμε κύριε περιφερειάρχη, θυμάστε, άραγε, πόσες φορές διαφωνήσατε με τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και στη συνέχεια επισκεφθήκατε τα αρμόδια υπουργεία και καταθέσατε την προσωπική σας άποψη; Θυμάστε τα θέματα της απλής αναλογικής, τις επιθέσεις στις σχολικές μονάδες, τις αποζημιώσεις από τις καταστροφικές πυρκαγιές; Θυμάστε τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικά με το θέμα της σταφίδας;

Ποιος πιστεύετε ότι είστε εσείς που μπορείτε να μεταφέρετε στους κυρίους υπουργούς την προσωπική σας άποψη, η οποία συνήθως είναι αντίθετη με τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου; Γιατί να μην ισχύει το ίδιο και για το δήμαρχο Καλαμάτας, ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου; Στην αίθουσα, άλλωστε, παρευρίσκονταν εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου, στους οποίους δόθηκε το δικαίωμα να αναπτύξουν και τη δική τους άποψη.

Εσείς, κε Νίκα, πιστεύετε πως μπορείτε να πηγαίνετε στα υπουργεία ως «Λουδοβίκος» και να μεταφέρετε τη μοναδική και μία άποψη του απόλυτου αυταρχισμού που προσπαθείτε να εφαρμόσετε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Σύμφωνα με το δόγμα σας, το δικαίωμα αυτό ανήκει αποκλειστικά στην «Αυτού Μεγαλειότητά» σας.

Οι «αλά καρτ» δημοκρατικές ευαισθησίες του κ. Νίκα αποκαλύπτουν τις σκόπιμες και μεθοδευμένες ενέργειές του, προς ικανοποίηση των πολιτικών εμμονών του και των μικροπολιτικών παιχνιδιών του, με στόχο να μην υλοποιηθούν τα αντιπλημμυρικά έργα στην Καλαμάτα.

Ο κ. περιφερειάρχης έφτασε στο ακραίο σημείο να μην καταθέσει η παράταξή του πρόταση ούτε σε αυτή τη συνεδρίαση για το συγκεκριμένο έργο και να προχωρήσει στην «παρά φύσιν» πολιτική σύμπραξη υπερψηφίζοντας την πρόταση του κ. Πετράκου, που μαζί με την παράταξη της «Χρυσής Αυγής» και τους αποστάτες της «Νέας Πελοποννήσου», όλοι μαζί ως «επαναστάτες», είπαν το μεγάλο και περιβόητο «ΟΧΙ», το οποίο εγκυμονεί ακόμα και τον κίνδυνο απώλειας της χρηματοδότησης.

Προκαλούμε τον κ. Μαλτέζο να απαντήσει δημόσια. Γιατί σε ό,τι αφορά το δήμαρχο Καλαμάτας, κ. Θανάση Βασιλόπουλο, τήρησε διαφορετική στάση απ’ ό,τι τηρούσε όταν δήμαρχοι άλλων πόλεων, αρεστοί του κ. Νίκα, τοποθετούνται στις συνεδριάσεις με πολύ περισσότερο χρόνο ομιλίας και χωρίς διακοπές; Για ποιο λόγο υπήρξε αυτή η απρεπής και αντιθεσμική συμπεριφορά του;

Καλούμε τον κ. Μαλτέζο να λειτουργεί ως πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και να πάψει να λειτουργεί ως «υποτακτικός» του κ. Νίκα.

Ο κ. Μαλτέζος είναι δεύτερη φορά που υπέπεσε στο ίδιο πολιτικό παράπτωμα.

Η πρώτη περίπτωση ήταν η επίθεσή του απέναντι στον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου, δήμαρχο Άργους Μυκηνών, κ. Δημήτρη Καμπόσο, τολμώντας να χαρακτηρίσει το δήμαρχο ως «νεκροθάφτη» του Άργους!

Η δεύτερη περίπτωση αφορά στην απαράδεκτη επιστολή του με την οποία λογοκρίνει το δήμαρχο Καλαμάτας για τις δημόσιες δηλώσεις του στο τηλεοπτικό σταθμό «BEST TV» και με περισσό θράσος τον ενημερώνει για τον πρότυπο κανονισμό λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, προσπαθώντας να τον υποβαθμίσει σε έναν απλό επισκέπτη-καλεσμένο, ο οποίος παρακολουθεί τη συνεδρίαση.

Ο κ. Μαλτέζος έχει αντιληφθεί ότι το καράβι της Περιφερειακής Αρχής του κ. Νίκα έχει αρχίσει ήδη να βουλιάζει. Πιθανόν να επιθυμεί να τον αντικαταστήσει ή υποσκάπτοντας καρέκλες άλλων, να διεκδικήσει άλλους αυτοδιοικητικούς ρόλους.

Οι πολιτικές του επιδιώξεις είναι δικαίωμά του, δεν είναι όμως δικαίωμά του να παραβαίνει τα καθήκοντά του και με τις πράξεις του να ξεφτιλίζει το θεσμό που υπηρετεί.

Προς το παρόν οφείλει μια μεγάλη συγγνώμη προς το δήμαρχο Καλαμάτας, κ. Θανάση Βασιλόπουλο.

Υ.Γ. Ποια πολιτική ερμηνεία μπορεί να δοθεί στο γεγονός ότι ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τα αντιπλημμυρικά έργα της Καλαμάτας ως ένα από τα μεγαλύτερα έργα που θα γίνουν στη χώρα μας και ο «εκλεκτός του» κ. Νίκας, που τόσο αγωνίστηκε για να τον επιβάλλει ως περιφερειάρχη, διαφωνεί κάθετα μαζί του λέγοντας το μεγάλο «ΟΧΙ»;”.