Νέες ασφαλτοστρώσεις δημοτικών οδών στην Καλαμάτα

Νέες ασφαλτοστρώσεις  δημοτικών οδών στην Καλαμάτα

Ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η πρώτη εργολαβία

Η έγκριση μελέτης για το έργο με τίτλο «Ασφαλτοστρώσεις Δημοτικών Οδών (β τμήμα)» συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Καλαμάτας.

Μπορεί, δε, να μην έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι παρεμβάσεις του πρώτου τμήματος του έργου, ωστόσο η Δημοτική Αρχή προχωρά στην υλοποίηση επιπλέον ασφαλτοστρώσεων σε οδούς που παρουσιάζουν προβλήματα στην πόλη της Καλαμάτας.

Από τις μειοψηφίες ο επικεφαλής της μείζονος, Βασίλης Κοσμόπουλος, αναρωτήθηκε για τον τρόπο επιλογής των δρόμων, ενώ ο Βασίλης Τζαμουράνης αναρωτήθηκε πού βρίσκεται το θέμα με την πρώτη εργολαβία.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Δ. Μαστραγγελόπουλο, χθες συνεδρίασε στην Τρίπολη το Τεχνικό Συμβούλιο, προκειμένου να κηρύξει έκπτωτο τον ανάδοχο της πρώτης εργολαβίας, προκειμένου να ξεκολλήσει και αυτό το έργο.

Σε κάθε περίπτωση, οι δρόμοι της Καλαμάτας δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες των πολιτών της, όπως διαπιστώνεται καθημερινά από την κίνηση. Γεγονός λογικό, από τη στιγμή που σχεδιάστηκαν δεκαετίες πριν, όταν οι κάτοικοι ήταν κατά τι λιγότεροι.

H πόλη που ζούμε χρειάζεται δρόμους. Για την ακρίβεια, χρειάζεται καλούς δρόμους, που να μη διαλύονται και προκαλούν επιπλέον προβλήματα.

Η αλήθεια είναι πως και στην Καλαμάτα χρειάζονται επιδιόρθωση οι περισσότεροι δρόμοι, και δη από τη στιγμή που δε γίνεται η αναγκαία τακτική συντήρηση. Λέξη που έχει αποδειχθεί πως δε γνωρίζουμε, σε πολλά ζητήματα που γίνονται προβλήματα. Μελέτες έχουν ενημερώσει ότι η επιδιόρθωση κατεστραμμένων δρόμων στοιχίζει 2 με 3 φορές περισσότερο από την έγκαιρη συντήρηση.

Α.Π.