Ο δήμαρχος Καλαμάτας σε Μελβούρνη και Αδελαΐδα

Ο δήμαρχος Καλαμάτας  σε Μελβούρνη και Αδελαΐδα

Επίσημη επίσκεψη στην Αυστραλία, σε Μελβούρνη και Αδελαΐδα, θα πραγματοποιήσει ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, μεταξύ 20 – 25 Οκτωβρίου, προσκεκλημένος Συλλόγων της Ομογένειας, με αφορμή την ονομασία οδού σε “Kalamata Place”.

Ο δήμαρχος θα μιλήσει σε εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί, ενώ θα έχει σειρά επαφών και συναντήσεων με αξιωματούχους των Πολιτειών της Βικτώριας και της Νότιας Αυστραλίας, καθώς και με εκπροσώπους της Ομογένειας. 

Το δε πρόγραμμα επίσκεψης του δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου, στην Αυστραλία έχει ως εξής:

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου
23:50, άφιξη στη Μελβούρνη από Αθήνα.

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου
11.30:  Συνέντευξη στον ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό Rhythmos Greek Digital Radio 202,9
12.00: Συνάντηση με τον Έλληνα πρόξενο Μανώλη Καλαβελάκη
13.30: Άφιξη στο κοινοβούλιο της Πολιτείας όπου θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού, Στήβεν Δημόπουλο
3.30: Επίσημη επίσκεψη στο Ελληνικό Μουσείο
19.00:  Χαιρετισμός του δημάρχου στην εκδήλωση καλωσορίσματος που διοργανώνουν οι Μεσσήνιοι της Μελβούρνης, με πρωτοβουλία των Συλλόγων «Παπαφλέσσας» (πρόεδρος Σταύρος Γκότσης) και «Κοινωνία Καλαμάτας 23 Μαρτίου» (πρόεδρος Γ. Βλάχος).

Σάββατο 22 Οκτωβρίου
11.00: Άφιξη και ομιλία του δημάρχου Καλαμάτας στο Μνημείο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου, που διοργανώνεται από τον Σύλλογο για την Ελληνική Μνήμη
12.30: Εγκαίνια του «δρόμου της Καλαμάτας» («Καλαμάτα Place») και ομιλία του δημάρχου, παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά, του προξένου της Ελλάδας στη Μελβούρνη Μανώλη Καλαβελάκη, του επισκόπου Μελβούρνης, του προέδρου του «Παπαφλέσσα» Στ. Γκότση και ομογενών της περιοχής Μελβούρνης
18.00: Ομιλία του δημάρχου Καλαμάτας στο Φεστιβάλ Αντίποδες.

Κυριακή 23 Οκτωβρίου
8:30: Ο δήμαρχος θα παρακολουθήσει την Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Άξιον Εστί, προεξάρχοντος του θεοφιλεστάτου επισκόπου Κερασούντος, κ. Ευμενίου.
13.00: Αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Μελβούρνης και άφιξη στις 15.20 στην Αδελαΐδα, όπου, στις 16.00, ο δήμαρχος θα έχει συνάντηση με το Μεσσηνιακό Σύλλογο. Στις 18.45, στο σινεμά Palace Nova Prospect, θα απευθύνει χαιρετισμό και θα παρακολουθήσει την θρυλική ταινία «Ζορμπάς».

Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου  ο δήμαρχος θα επισκεφτεί το Δημαρχείο της αδελφοποιημένης με την Καλαμάτα πόλης του West Torrens και θα συναντηθεί με το δήμαρχο Michael Coxon και τους ελληνικούς συλλόγους της Αδελαΐδας, θα απευθύνει χαιρετισμό, θα γίνει ανταλλαγή δώρων και θα παρακαθίσει σε γεύμα.  

Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, πριν αναχωρήσει για την Ελλάδα, ο δήμαρχος Καλαμάτας θα παρακαθίσει σε γεύμα που παραθέτει ο αντιπρόεδρος της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας, Παρασκευάς Σωτηρόπουλος.