Ο Μεσσήνιος βετεράνος του ΠΑΟΚ Αντώνης Μαυρέας μιλά για τον Σταύρο Σαράφη

Ο Μεσσήνιος βετεράνος του ΠΑΟΚ Αντώνης Μαυρέας μιλά για τον Σταύρο Σαράφη

Απεβίωσε χθες σε ηλικία 72 ετών ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Σταύρος Σαράφης, ο οποίος το τελευταίο χρονικό διάστημα αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας.

Ο αείμνηστος Σαράφης (αποκαλούμενος και «Καίσαρας») ξεκίνησε τη σπουδαία καριέρα του το 1968 από την Επανομή, ενώ από το 1968 έως το 1981 αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ και σε 358 αγώνες για το πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής σημείωσε 137 γκολ. Είναι δε ο μεγαλύτερος σκόρερ του Δικέφαλου του Βορρά». Επίσης, από το 1969 έως το 1977 αγωνίστηκε στην Εθνική ομάδα και σε 32 συμμετοχές πέτυχε 7 γκολ.

Ο Σταύρος Σαράφης διετέλεσε προπονητής του ΠΑΟΚ, ενώ πρόσφερε και από άλλα πόστα στην μεγάλη αυτή ομάδα της Θεσσαλονίκης. Μία από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του, πραγματοποιήθηκε   στις 21 Μαΐου 2022, όταν μαζί με τον σπουδαίο Μίμη Δομάζο, έφεραν το Κύπελλο Ελλάδος στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, για το μεγάλο τελικό μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ.

Η κηδεία του Σταύρου Σαράφη θα γίνει σήμερα στις 4.00 μ.μ. στ ην Επανομή. Ο εκλιπών είχε συμμετοχή στη μετεγγραφή του Καλαματιανού αμυντικού Αντώνη Μαυρέα από την Καλαμάτα στον ΠΑΟΚ, στις αρχές της 10ετίας του 1980.

Ο Αντώνης Μαυρέας καταξιωμένος προπονητής και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ, που είναι στενοχωρημένος από το θάνατο του Σταύρου Σαράφη, δέχθηκε να μας πει λίγα λόγια γι’ αυτόν: «Είμαι συγκλονισμένος από τον άδικο χαμό του μεγάλου Σταύρου Σαράφη, δεύτερου πατέρα μου, του τεράστιου Καίσαρα! Το 1987 με είδε σε 4 παιχνίδια της «Μαύρης Θύελλας», χωρίς εγώ πάντως να γνωρίζω κάτι, με πίστεψε και με πήγε στον ΠΑΟΚ. Τι άλλο να πω, μου άλλαξε όλη μου τη ζωή. Τον ευχαριστώ πολύ για όσα μου πρόσφερε. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».