Ο Βαγγέλης Μπάκας 2ος στον ορεινό αγώνα 100 μιλίων της Ροδόπης!

Ο Βαγγέλης Μπάκας 2ος στον ορεινό αγώνα 100 μιλίων της Ροδόπης!

Για τέταρτη φορά στο βάθρο του ιδιαίτερα απαιτητικού ορεινού αγώνα Ροδόπη Adventure Rout κατόρθωσε να ανέβει ο Βαγγέλης Μπάκας.

Ο έμπειρος Καλαματιανός δρομέας απέδειξε για άλλη μια φορά την σταθερή αθλητική του αξία και την ακόμη μεγαλύτερη αγωνιστική ψυχή που διαθέτει, τερματίζοντας 2ος στον αγώνα 100 μιλίων, έπειτα από 28 ώρες και 54 λεπτά.

Το νήμα του επίπονου αγώνα, που διεξήχθη 14-16 Οκτωβρίου για 12η φορά στο βουνό Χαϊντού στο Εθνικού Πάρκο του ακριτικού νομού, είχε κόψει σε 27:37’ ο Παναγιώτης Παναρίτης, ο οποίος κέρδισε τον αγώνα για δεύτερη φορά, ενώ την 3άδα των νικητών συμπλήρωσε ο Τάσος Λεωνίδης (29:46′ ο χρόνος του).

Στις καθιερωμένες δηλώσεις του μετά τον αγώνα ο Βαγγέλης Μπάκας εκμυστηρεύτηκε ότι ήταν ο σκληρότερος αγώνας που έχει τρέξει, με τη νέα διαδρομή να είναι πολύ πιο δύσκολη από την παλιά.

Σε έναν τόσο απαιτητικό αγώνα οι γυναίκες δρομείς έχουν τη δική τους δυναμική παρουσία, με τη νικήτρια Γεωργία Μαντά να τερματίζει μάλιστα στην 7η θέση της γενικής με χρόνο 31 ώρες και 12 λεπτά. Δεύτερη ακολούθησε η Πασχαλίνα Λιούτα (32:13’) και 3η η Μυρσίνη Κολυφά (35:50’).