Οι αθλητικοί χώροι ανήκουν στους δημότες είπε ο δήμαρχος Καλαμάτας, αλλά…

Οι αθλητικοί χώροι ανήκουν στους δημότες είπε ο δήμαρχος Καλαμάτας, αλλά…

Πριν από μερικές μέρες με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στο χλοοτάπητα του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας και την απόφαση του δημάρχου να κλειστεί περιμετρικά, καθώς και την καταστροφή των χώρων νότια και ανατολικά του σταδίου κατά τη διάρκεια εργασιών και τη μη επαναφορά τους στην αρχική κατάσταση, θέσαμε σχετικό ερώτημα στο δήμαρχο Καλαμάτας.

Η ερώτηση έγινε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στο χώρο του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Καλαμάτας, ανθρώπων δηλαδή που καθημερινά σχεδόν τρέχουν στο στάδιο και ξέρουν τη χρησιμότητα του χλοοτάπητα ή, έστω, του εξωτερικού χώρου καλύτερα από τον καθέναν.

Κατ’ αρχάς ο δήμαρχος Καλαμάτας απάντησε ότι οι αθλητικοί χώροι ανήκουν σε όλους τους πολίτες, «κάτι ξεκάθαρο και κατανοητό από όλους», όπως υποστήριξε. «Προφανώς το χορτάρι αυτό έγινε με παρέμβαση της Περιφέρειας και έγινε για την Καλαμάτα, για να μπορεί η Καλαμάτα να παίζει εκεί ποδόσφαιρο» όπως είπε.

Συνεχίζοντας για την αποθεραπεία όσων τρέχουν ή αθλούνται (που να σημειωθεί την έκαναν περιμετρικά του γηπέδου, στο χλοοτάπητα έξω από τις γραμμές του άουτ), ανέφερε ότι έχει σκοπό το τμήμα που είναι νότια στου σταδίου να φυτευτεί, προκειμένου να μπορούν οι αθλητές να πηγαίνουν εκεί, όπως και στο σημείο που είχαν συγκεντρωθεί τα χώματα που χρειάστηκαν για να γίνει το γήπεδο, και να υπάρχει έτσι κατάλληλος χώρος αποθεραπείας.

Κλείνοντας δήλωσε ότι «πρέπει να προστατεύσουμε το γήπεδο, που στοίχισε ακριβά και καλό είναι να το διατηρήσουμε σε καλή κατάσταση».

Ξεκαθάρισε, δε, ότι η ομάδα της Καλαμάτας έχει ένα προβάδισμα για να αγωνιστεί, ενώ για το τμήμα έξω από το άουτ, παρατήρησε ότι αυτό είναι κάτι άλλο, αλλά εφόσον είναι εφικτό να επανέλθει το πράσινο που υπήρχε και καταστράφηκε, θα επανέλθει.
Π.Μπ.