Οι εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στο δήμου Πύλου-Νέστορος

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στο δήμου Πύλου-Νέστορος

Την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου τιμά αύριο Παρασκευή ο Δήμος Πύλου –Νέστορος και για αυτό το σκοπό οργανώνει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

– Στην Πύλο στις 7 π.μ. θα ψαλεί όρθρος και θεία λειτουργία στον ναό Κοίμησης της
Θεοτόκου και στις 10.20 π.μ. δοξολογία. Στις 11 π.μ. στην Πλατεία Νέστορος μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων και στις 11.20 π.μ. ξεκινά η παρέλαση.
– Στη Χώρα στις 9.45 π.μ. θα τελεστεί πανηγυρική δοξολογία στο ναό Αγίου Γεωργίου Χώρας και επιμνημόσυνη δέηση μπροστά στο ηρώο. Μετά την κατάθεση στεφάνων, τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η γυμνασιάρχης Χώρας Ζωή Βαρβατσούλη. Το πρόγραμμα κλείνει με παρέλαση.
– Στη Μεθώνη στις 10 π.μ. θα αρχίσει η δοξολογία στο ναό Αγίου Νικολάου και στις 10.30 π.μ. η επιμνημόσυνη δέηση υπέρ πεσόντων και θυμάτων των εθνικών αγώνων στο ηρώο στην Πλατεία Ελευθερίας. Μετά την κατάθεση στεφάνων, το λόγο θα εκφωνήσει ο εκπαιδευτικός Παναγιώτης Μοσχοβίτης. Μαθητές θα απαγγείλουν ποιήματα και στο τέλος θα δοθεί δεξίωση στο χώρο της Πλατείας. Ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν και στην Κοινότητα Φοινικούντας.
– Στο Βλαχόπουλο στις 9.30 π.μ. ξεκινά η τέλεση της δοξολογίας στο ναό Κοίμησης της Θεοτόκου. Αργότερα θα γίνει μνημόσυνη δέηση στο μνημείο και το λόγο θα εκφωνήσει η δασκάλα Δήμητρα Λαζαρακοπούλου. Το πρόγραμμα κλείνει με απαγγελίες ποιημάτων και παρέλαση.
– Στην Κορώνη στις 10 π.μ. αρχίζει η πανηγυρική δοξολογία στον ναό Αγίου
Δημητρίου, με επιμνημόσυνη δέηση και ομιλία από τον αντιδήμαρχο Δημήτριο Σιψά. Οι μαθητές θα κάνουν παρέλαση από την Πλατεία Γυμνασίου μέσω της παραλιακής οδού.
– Στου Χανδρινού – Σουληνάρι στις 10 π.μ. αρχίζει η δοξολογία στο ναό Αγίου Γεωργίου Χανδρινού και Αγίας Σοφίας Σουληναρίου. Θα ακολουθήσουν: επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, πανηγυρικός λόγος και απαγγελίες ποιημάτων.