Π. Μαντάς: «Μήνυμα αισιοδοξίας η συνάντηση των αγροτικών συνεταιρισμών»

Π. Μαντάς: «Μήνυμα αισιοδοξίας η συνάντηση  των αγροτικών συνεταιρισμών»

Σε συνέχεια της συνάντησης για την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας και την ελληνική ελιά Καλαμών που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας με τη συμμετοχή συνεταιριστών από τη Μεσσηνία, τη Λακωνία, την Αρκαδία, την Αιτωλοακαρνανία και την Φθιώτιδα, ο βουλευτής Μεσσηνίας, Περικλής Μαντάς, πραγματοποίησε την ακόλουθη δήλωση:

«Ένα μήνυμα αισιοδοξίας και νέας προοπτικής για την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας και την ελληνική ελιά Καλαμών στάλθηκε χθες μέσα από την ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας και τον οδικό χάρτη που διαμορφώνεται.

Όχι μόνο διότι αποδεικνύεται ότι ο αγροτικός κόσμος παραμένει ενωμένος απέναντι στα μεγάλα και σημαντικά ζητήματα που τον αφορούν. Αλλά κυρίως επειδή δίνεται αποφασιστική απάντηση σε όλους όσοι αντιμετωπίζουν τους Μεσσήνιους ως τάχα “απομονωμένους”. Σε εκείνους που άστοχα μιλούν για “μικρές ποσότητες” και υποτίθεται ότι βλέπουν τη μεγάλη εικόνα. Αλλά και σε αυτούς που υποκριτικά προτάσσουν τη διασφάλιση του εθνικού συμφέροντος μέσα από δήθεν πολιτικά ή οικονομικά αδιέξοδα.

Τα προϊόντα πρωτίστως ανήκουν στους παραγωγούς.

Σε αυτούς που τα παράγουν και τα καλλιεργούν. Σε αυτούς που μοχθούν καθημερινά με κόπο και μεράκι, μέσα από αντίξοες συνθήκες σε όλη την ελληνική ύπαιθρο. Τη δική τους βιωσιμότητα πρέπει πρώτα να προστατέψουμε και τις δικές τους προοπτικές πρέπει πρωτίστως να διασφαλίσουμε.

Και σε αυτούς οφείλουμε πάντα να στεκόμαστε δίπλα».