Παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο το 4 μηνών μωράκι από τον Αετό Τριφυλίας

Παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο  το 4 μηνών μωράκι από τον Αετό Τριφυλίας

Πολύ θετικά τα νέα για την υγεία του

Πάρα πολύ καλά είναι τα νέα για το τεσσάρων μηνών κοριτσάκι από τον Αετό Τριφυλίας, το οποίο τραυματίσθηκε από το έντονο ταρακούνημα που του έκανε ο 20χρονος πατέρας του, προκειμένου να το ηρεμήσει από το κλάμα.

Ο νεαρός πατέρας έχει κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας και μετά την απολογία του έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, με τον έναν να ορίζει να παραμείνει μακριά από το παιδί.

Σύνδρομο ανατάραξης
Το περιστατικό είχε συμβεί στις 24 Σεπτεμβρίου στον Αετό Τριφυλίας. Ο 20χρονος ήταν στο σπίτι με το παιδί, καθώς η επίσης 20χρονη μητέρα του βρισκόταν στη δουλειά της.

Νωρίς το απόγευμα κι ενώ είχε ταΐσει το παιδί, αυτό άρχισε να κλαίει πολύ έντονα και για αρκετή ώρα, με τον 20χρονο πατέρα να μην ξέρει πώς να το ηρεμήσει. Κάποια στιγμή το άρπαξε από τις μασχάλες και τα πλευρά και άρχισε να το ταρακουνά όλο και πιο έντονα, θεωρώντας ότι έτσι θα ηρεμήσει.

Ώσπου αντιλήφτηκε ότι κάτι κακό έπαθε το παιδί και τηλεφώνησε στη μητέρα, ζητώντας της να έρθει πιο γρήγορα. Η 20χρονη κοπέλα επέστρεψε άμεσα και βρήκε τον 20χρονο να αλλάζει πάνα στο μωρό. Τη στιγμή εκείνη το μωρό έβγαλε μια κραυγή και έχασε τις αισθήσεις του, ενώ θορυβήθηκαν και οι δύο και άμεσα το μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Οι γιατροί διαπίστωσαν κυρίως κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προκλήθηκαν από το σύνδρομο ανατάραξης και λόγω της κρίσιμης κατάστασής του διακομίσθηκε στην Αθήνα.

Βγαίνει από το νοσοκομείο
Στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» το μωρό διασωληνώθηκε και νοσηλεύτηκε στην Εντατική Μονάδα. Λίγες ημέρες νωρίτερα ήρθαν τα πρώτα καλά νέα, καθώς η υγεία του βελτιώθηκε και αποσωληνώθηκε.

Στο μεταξύ, ο 20χρονος Αλβανός πατέρας του που απολογήθηκε στον ανακριτή, τα απέδωσε όλα σε λανθασμένο χειρισμό και κακιά στιγμή και αφέθηκε ελεύθερος με όρους.

Όλο αυτό το διάστημα το μωρό νοσηλεύεται σε απλό πλέον θάλαμο, με αξιολόγηση της κατάστασής του από τους γιατρούς.

Σύμφωνα με το δικηγόρο του πατέρα, Νικόλαο Αγγελόπουλο, και την ενημέρωση που έχουν από τους γιατρούς, εντός των επόμενων ημερών το μωρό αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, καθώς αντιδρά νευρολογικά και προς στιγμής δείχνει να μην έχει υποστεί μόνιμη βλάβη.

Της Βίκυς Βετουλάκη