Παράταση μέχρι το Νοέμβριο για την εργολαβία των αντιπλημμυρικών στη Μεσσηνία

Παράταση μέχρι το Νοέμβριο για την εργολαβία των αντιπλημμυρικών στη Μεσσηνία

Παράταση έως τέλος Νοεμβρίου δόθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκλήρωση του έργου που αφορά αντιπλημμυρικές εργασίες στη Μεσσηνία, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ.

Το έργο εκτελείται από την ανάδοχο Αικατερίνη Σηφάκη με έκπτωση  54,79% κι αυτή είναι η έκτη παράταση που δίνεται.

Δε φτάνουν οι καθαρισμοί

Με την εν λόγω εργολαβία προβλέπονταν επεμβάσεις κατασκευής τεχνικών έργων, καθώς και καθαρισμοί σε ρέματα της Μεσσηνίας που έχουν αναφέρει στις Τεχνικές Υπηρεσίες με αιτήσεις τους πολίτες και φορείς, όπως Δήμοι, τοπικοί πρόεδροι κ.ά.

Βέβαια, το ποσό που έχει διατεθεί για το συγκεκριμένο αντικείμενο έργου είναι πολύ μικρό σε σχέση με τις ανάγκες που υπάρχουν για αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στο νομό.

Με τη συγκεκριμένη εργολαβία, μέχρι σήμερα, έχει εκτελεστεί το 70% περίπου των εργασιών. Ειδικότερα, έχουν γίνει οι εξής παρεμβάσεις:

-Καθαρισμός του ρέματος της Βαρυμπόμπης σε μήκος 4,5 χλμ. περίπου

-Καθαρισμός τάφρου στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά

-Έκτακτες εργασίες καθαρισμού στον Αμφίτα

-Καθαρισμός των ρεμάτων Μουρτιάς και Λούτσος-Τυφλός ανάντη και κατάντη της διασταύρωσής τους με την 82η εθνική οδό Μεσσήνης – Βελίκας

-Καθαρισμός του χειμάρρου Βίας στο Διαβολίτσι

-Τοποθέτηση ογκόλιθων κατάντη της ιρλανδικής διάβασης και κάτω από τη γέφυρα του ΟΣΕ στο χείμαρρο Βίας στο Διαβολίτσι

-Υπερύψωση τοιχίου ιδιοκτησίας παραπλεύρως του ρέματος εντός της Τ.Κ. Δεσύλλα

-Εργασίες διαπλάτυνσης κιβωτοειδούς και κοιτόστρωσης, καθώς και βελτίωση της προσωρινής σήμανσης στη θέση «Μάστενα» Τ.Κ. Διαβολιτσίου

-Καθαρισμός ρέματος Βελίκας (αναδιαμόρφωση εκβολής του ρέματος και διαμόρφωση της δυτικής όχθης του ρέματος με διπλή μπαγκίνα προς αποφυγή μελλοντικής πλημμύρας στην περιοχή)

-Κατασκευή τεχνικού στα Αρφαρά (τοίχος αντιστήριξης για την προστασία ιδιοκτησίας Μπαρούνη).

Ανακατασκευή γέφυρας

Οι εργασίες που υπολείπονται να γίνουν είναι η ανακατασκευή υπάρχουσας γέφυρας στην Ελαία του Δήμου Τριφυλίας. Προβλέπεται καθαίρεση της υπάρχουσας στενής γέφυρας και κατασκευή στην ιδία θέση μεγαλυτέρου ανοίγματος, άλλης κιβωτοειδούς γέφυρας.

Οι λόγοι που ζητήθηκε η νέα παράταση για την ολοκλήρωση του έργου είναι πως, σε ό,τι αφορά την ανακατασκευή του γεφυριού στην Ελαία στο εύρος κατάληψης του νέου γεφυριού, υπάρχει στύλος της ΔΕΗ με επίτονο που εμποδίζει τις εργασίες και θα πρέπει να μεταφερθεί.

Μάλιστα, ο Δήμος Τριφυλίας εγγράφως έχει ζητήσει από τη ΔΕΔΔΗΕ από τον Ιανουάριο τη μετακίνησή του, η οποία τελικά έγινε σε αυτό το διάστημα.

Της Βίκυς Βετουλάκη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ