Παράταση για την ολοκλήρωση αναβάθμισης του Κ.Υ. Γαργαλιάνων

Παράταση για την ολοκλήρωση αναβάθμισης του Κ.Υ. Γαργαλιάνων

Άλλη μια παράταση, αυτή τη φορά μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκλήρωση του έργου «Αναδιαρρύθμιση – αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Γαργαλιάνων», προϋπολογισμού 380.000 ευρώ.

Το έργο δημοπρατήθηκε στις 20 Μαρτίου 2020 και μειοδότρια έχει αναδειχθεί η εταιρεία Ν.& Σ. Γεωργακόπουλος και Σια Ε.Ε. με μέση έκπτωση 38,42%.

Η σύμβαση του έργου υπογράφηκε το Σεπτέμβριο του 2020 και η αρχική προθεσμία περαίωσης ήταν ένα χρόνο μετά, το Σεπτέμβριο  του 2021.

Υλοποιημένες εργασίες
Οι εργασίες αφορούν σε ανακαίνιση, αναδιαρρύθμιση και εκσυγχρονισμό του Κέντρου Υγείας Γαργαλιάνων. Σκοπός της αναδιαρρύθμισης είναι η δημιουργία ενός χώρου φιλικού προς τα ΑμεΑ, με τη δημιουργία προσβάσεων για αναπηρικά αμαξίδια, WC ΑμεΑ κ.λπ., καθώς και η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους χρήστες.

Επίσης, έχει γίνει κτηριακή αναβάθμιση με ανακατασκευή των μπάνιων και των εσωτερικών χώρων με τοποθέτηση νέων σύγχρονων υλικών, καθώς και ενεργειακή αναβάθμιση με αντικατάσταση κουφωμάτων και εγκατάσταση αντλίας θερμότητας για την ψύξη – θέρμανση του κτηρίου.

Αυτή τη στιγμή το συμβατικό αντικείμενο του έργου έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 98%.

Μερικές από τις εργασίες που έχουν ολοκληρωθεί είναι στο ισόγειο η ράμπα εξωτερικά του κτηρίου, η αλλαγή χωροθέτησης της υποδοχής ασθενών (reception) που τοποθετήθηκε στο χώρο νότια της εισόδου. Επίσης κατασκευάστηκε «στάση αδελφών», με WC και κουζινάκι, σε επαφή με τη νέα reception. Δημιουργήθηκε νέος χώρος «εξεταστήριο επειγόντων περιστατικών» από την ένωση δυο γραφείων- ιατρείων. Ανακατασκευάστηκαν τα WC κοινού σε νέο σημείο και προστέθηκε ένα WC ΑμεΑ. Δημιουργήθηκε χώρος βραχείας νοσηλείας με WC βόρεια του κλιμακοστασίου κ.ά.

Παράταση
Η νέα παράταση ζητήθηκε για την υλοποίηση της πρώτης συμπληρωματικής σύμβασης, καθώς, όπως αναφέρει στην αίτησή του ο ανάδοχος, για να ξεκινήσουν οι εργασίες ήταν απαραίτητη η απομάκρυνση των ακτινολογικών μηχανημάτων που βρίσκονται στο χώρο, με μέριμνα και ευθύνη του Κ.Υ. Γαργαλιάνων και της αρμόδιας 6ης ΥΠΕ.

Οι ενέργειες αυτές ολοκληρώθηκαν στις 28 Ιουνίου και οι εργασίες ξεκίνησαν αμέσως με την παράδοση του χώρου, αλλά μεσολάβησε ο Αύγουστος, οπότε ήταν αδύνατη η εκτέλεση εργασιών λόγω διακοπής λειτουργίας των προμηθευτών και τεχνιτών, όσο και λόγω του φόρτου εργασίας του Κέντρου Υγείας.

Της Βίκυς Βετουλάκη