Πολεοδομική μελέτη Μ. Μαντίνειας: Αντιδράσεις από τους ιδιοκτήτες με αιχμή το έλλειμμα ενημέρωσης

Πολεοδομική μελέτη Μ. Μαντίνειας: Αντιδράσεις από τους ιδιοκτήτες με αιχμή το έλλειμμα ενημέρωσης

Παράταση της ανάρτησης έως 20 Νοεμβρίου 2022 αποφάσισε ο Δήμος

Στην ανοιχτή συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Μικρής Μαντίνειας το περασμένο Σάββατο, για την πολεοδομική μελέτη της περιοχής, φάνηκαν καθαρά ορισμένα πράγματα.

Το σημαντικότερο είναι η ανάγκη ενημέρωσης των κατοίκων  από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας και τους μελετητές.
Κι αυτό, γιατί οι ερωτήσεις και οι προβληματισμοί που κατατέθηκαν από τους πολίτες- ιδιοκτήτες ήταν πολλές, κάτι που αποδεικνύει την αγωνία για την περιουσία τους. Βεβαίως, από τις απόψεις που κατατέθηκαν φάνηκε ότι η… μελέτη έχει πολύ δρόμο να διανύσει, αφού πολλοί τη θεωρούν ανεφάρμοστη.

Από την άλλη πλευρά, ακούστηκαν και πιο ψύχραιμες φωνές που έκαναν λόγο για την αναγκαιότητα υλοποίησης της μελέτης, για δεδομένες “απώλειες” με την εισφορά σε γη και χρήμα, αλλά και την προστιθέμενη αξία που θα αποκτήσει η περιοχή, μόλις τελειώσει η περιπέτεια που ξεκίνησε από το 1995.

Για την καλύτερη ενημέρωση των ιδιοκτητών αποφασίστηκε η δημιουργία επιτροπής, την οποία αποτελούν: η πρόεδρος Μαρία Χρονοπούλου, η αντιπρόεδρος Έφη Καμπουγέρη, ο σύμβουλος Στέλιος Λιακέας και ο πολιτικός μηχανικός και τέως πρόεδρος της Κοινότητας, Γιώργος Σπίνος.

Η επιτροπή θα έχει την υποχρέωση να δημιουργήσει μια “γέφυρα” επικοινωνίας μεταξύ Δήμου Καλαμάτας, Πολεοδομίας, μελετητών και ιδιοκτητών.

“Ο κόσμος θέλει να γίνει το σχέδιο, θέλει, όμως, ενημέρωση, απαντήσεις, καθώς υπήρξαν συγκεκριμένα ερωτήματα”, επισήμανε η πρόεδρος Μ. Χρονοπούλου.

Στη συνάντηση παρέστη και ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, Βασίλης Τζαμουράνης, ο οποίος παρατήρησε ότι μελέτη με όλους τους ιδιοκτήτες ικανοποιημένους δε γίνεται, όμως θα πρέπει να αποφευχθούν και ορισμένες υπερβολές που υπάρχουν σε αυτή.

Τέλος, ανακοινώθηκε από το Δήμο Καλαμάτας (Διεύθυνση Πολεοδομίας, Τμήμα Χωροταξίας και Πολεοδομικού Σχεδιασμού), μόλις χθες, ότι δίνεται παράταση μέχρι 20 Νοεμβρίου 2022 της ανάρτησης της πολεοδομικής μελέτης, περιοχής Μ. Μαντίνειας, για την ενημέρωση των ιδιοκτητών και την υποβολή τυχόν ενστάσεων, καθώς και δηλώσεων ιδιοκτησίας για την εν λόγω μελέτη.

Ταυτόχρονα, αναρτώνται εκ νέου τα σχέδια της πολεοδομικής μελέτης, λόγω αστοχίας των χρωμάτων εκτύπωσης (γεωλογικής μελέτης στην πινακίδα 6), καθώς και την εκ παραδρομής αναγραφή σδ 0.6 στον τομέα ΙΙ αντί του ορθού 0.4 στα σχέδια της μελέτης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος καλεί τους κυρίους ή νομείς ακινήτων της περιοχής Μικρής Μαντίνειας να προσέλθουν: Κατά τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη στο Κοινοτικό Γραφείο Μ. Μαντίνειας (παλιό Δημοτικό Σχολείο), ώρες 10.00 π.μ.-14.00 μ.μ. Κατά τις ημέρες Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή ώρες 10.00 π.μ. έως 14.30 μ.μ., όροφος 1, κτήριο Β, γραφείο 221 Δημαρχείο Καλαμάτας (Αθηνών 99), προκειμένου:

Να ενημερωθούν σχετικά με την Πολεοδομική Μελέτη Μικρής Μαντίνειας. Να υποβάλουν δηλώσεις ιδιοκτησίας μαζί με τα στοιχεία: τίτλους, πιστοποιητικά μεταγραφής, ιδιοκτησίας, βαρών, διεκδικήσεων και κατασχέσεων, τοπογραφικό διάγραμμα και να υποβάλουν τυχόν ενστάσεις.

Στην υπό ανάρτηση μελέτη έχουν επέλθει οι απαραίτητες τροποποιήσεις και προσαρμογές που απορρέουν από την οριοθέτηση των ρεμάτων και τη μελέτη γεωλογικής καταλληλότητας, προκειμένου να είναι εφικτή η έγκρισή της.

Α.Π.

Πινακίδα 1

Πινακίδα 2

Πινακίδα 3

Πινακίδα 4

Πινακίδα 5

Πινακίδα 6

Πινακίδα 7

Πινακίδα 8

Πινακίδα 9

Πινακίδα 10

ΓΕΝΙΚΗ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟΓΡΑΦΙΑ

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ (ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΟΙ) 

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ (ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΟΙ)

ΑΠΛΗ ΑΙΤΗΣΗ  ΜΙΚΡΗΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ ΡΥΜ ΣΧΕΔ

ΕΝΤΥΠΟ ΔΗΛΩΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ  ΜΙΚΡΗΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ Ρ.Σ.