Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΑΠΟ αύριον κάμνει έναρξιν των παραστάσεών της εις το Αμερικανικόν Κινηματοθέατρον η οπερέττα των γνωστών εις την πόλιν μας και ευσυνειδήτων ηθοποιών Βάζα και Βεργοπούλου, ης η σύνθεσις είναι αρκετά καλή και το ρεπερτόριον αποτελείται από τας νεωτέρας οπερέττας.

ΩΣ προπομπός της οπερέττας αφίκνετο ο εκ των θιασαρχών συμπαθέστατος γενικώς εις την πόλιν μας Ηλίας Βεργόπουλος, όστις θα αρχίση εγγραφήν συνδρομητών από σήμερον. Η σύνθεσις του θιάσου, τα έργα του και οι διευθύνοντες αυτόν αποτελούν μίαν εγγύησιν και δεν γεννάται ζήτημα ότι ο θίασος θα τύχη θερμής υποστηρίξεως από μέρους της κοινωνίας μας.

-ΤΗΝ 5ην τρέχοντος μηνός ο 25ετής εξ Ανδανείας Ιωάννης Δημητρίου Χαντζόπουλος, περιελθών εις έριδα μετά του πενθερού του Πανάγου Αναστασοπούλου, συνεπλάκη μετ’ αυτού. Κατά την συμπλοκήν ήτις έλαβε χώραν εντός της οικίας του δευτέρου, ο Ιωάννης Χαντζόπουλος, εξαγαγών περίστροφον, επυροβόλησε τετράκις κατά του ειρημένου πενθερού του τον οποίον αφήκεν άπνουν. Οι λόγοι δι’ ους έλαβε χώραν η εν λόγω αναίρεσις, δεν εξηκριβώθησαν εισέτι. Συλληφθείς μετά την πράξιν του ο δράστης υπό των προσδραμόντων αστυνομικών οργάνων, απεστάλη ακολούθως μετά της σχηματισθείσης δικογραφίας εις τον Εισαγγελέα.