Πρόσκληση της ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας σε νέους εθελοντές να εγγραφούν

Πρόσκληση της ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας σε νέους εθελοντές να εγγραφούν

Πολλές φορές έχουμε γράψει για την πολύτιμη συμβολή της ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας σε έκτακτα περιστατικά. Nα σημειωθεί, μάλιστα, ότι πρόκειται για πιστοποιημένη Εθελοντική Ομάδα, ενταγμένη στο Mητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σκοπός της OAK είναι:
Η πρόληψη και αντιμετώπιση συνεπειών από φυσικές ή ανθρωπογενείς καταστροφές.

Η παροχή βοήθειας στο κοινωνικό σύνολο και τους φορείς της Πολιτείας σε περιπτώσεις, όπως πυρκαγιές, πλημμύρες, χιονοπτώσεις, σεισμούς, έρευνες αγνοουμένων κ.τ.λ. μέσω των εκπαιδευμένων μελών και των ειδικών μέσων που διαθέτει.

Η ανάπτυξη σχέσεων εθελοντισμού, συνεργασίας, αλληλοβοήθειας και φιλίας μεταξύ των μελών.

Η εκπαίδευση των μελών της για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και τρόπων χειρισμού των μέσων που καλούνται να χρησιμοποιήσουν σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών, όπως τα μέσα πυρόσβεσης, τα πυροσβεστικά οχήματα, τα τετρακίνητα οχήματα, ο πυροσβεστικός εξοπλισμός, οι αντλίες υδάτων, οι γεννήτριες, τα πλωτά και ο λοιπός εξοπλισμός που διαθέτει η ομάδα.

Η ανάπτυξη τμήματος ακαδημιών για μικρά παιδιά από 5 ετών και άνω, με στόχο τη μεταλαμπάδευση της έννοιας του εθελοντισμού, της πρόληψης, αλλά και της συνδρομής για αποκατάσταση, όταν πλέον θα έχουν ενηλικιωθεί και θα μπορούν να συνδράμουν ενεργά.

Εγγραφές για νέα μέλη
Να σημειωθεί ότι μέχρι τις 23 Οκτωβρίου είναι σε εξέλιξη ο κύκλος εγγραφών, με τους ανθρώπους της ΟΑΚ να καλούν όσους θέλουν να συμβάλλουν στο έργο της.

Ειδικότερα, μέλος της ΟΑΔ μπορεί να γίνει το κάθε άτομο που έχει συμπληρώσει τα 18 έτη, με βασική προϋπόθεση για την είσοδό του στην  Ομάδα τη θέληση για αφιλοκερδή προσφορά στο συνάνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο και την αγάπη για την προστασία του φυσικού μας πλούτου.

Επίσης, οι άνθρωποι της ΟΑΚ κάνουν γνωστό ότι οι εθελοντές της χωρίζονται σε πέντε κατηγορίες:

Εθελοντές μάχιμοι

Εθελοντές οδηγοί Πυροσβεστικών Οχημάτων (β΄& γ κατηγορίας )

Εθελοντές χειριστές πλωτών μέσων

Εθελοντές χειριστές Drone

Εθελοντές διοικητικής – γραμματειακής υποστήριξης.

Αιτήσεις
Όσοι, λοιπόν, θέλουν να συμβάλουν στο εθελοντικό έργο μέσω της ΟΑΚ, μπορούν να καλέσουν στο 6988 600900 ή στέλνοντας μήνυμα ενδιαφέροντος στο messenger της ΟΑΚ για να λάβουν περισσότερες πληροφορίες.
Π.Μπ.