Πρώτη αντίδραση από τη «Δημιουργική Πρωτοβουλία» στην υποψηφιότητα Τζαμουράνη

Πρώτη αντίδραση από τη «Δημιουργική Πρωτοβουλία» στην υποψηφιότητα Τζαμουράνη

Το τοπίο μέχρι τις δημοτικές εκλογές του 2023 έχει ακόμα πολλές κλίσεις…

Οι πρώτες επίσημες αντιδράσεις με αφορμή την ανακοίνωση του Βασίλη Τζαμουράνη ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές του 2023 ήρθαν από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι ο κ. Τζαμουράνης δεν προτείνει κάτι περισσότερο από όσα ήδη σχεδιάζει και υλοποιεί η Δημοτική Αρχή, λόγος ο οποίος θα την οδηγήσει και πάλι πρώτη στο νήμα των επερχόμενων εκλογών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: “Ο κ. Τζαμουράνης στη χθεσινή (σ.σ. προχθεσινή) συνέντευξή του υποσχέθηκε αυτά που ο Θανάσης Βασιλόπουλος και η Δημοτική Αρχή κάνουν ήδη πράξη.

Σε ένα συμφωνούμε μαζί του, η μετριότητα και η αναποτελεσματικότητα δεν αξίζουν στην Καλαμάτα. Για αυτό οι δημότες εμπιστεύτηκαν την παράταξή μας και τον Θανάση Βασιλόπουλο και θα συνεχίσουν να τον εμπιστεύονται αναδεικνύοντάς τον και πάλι δήμαρχο το 2023″.

Από την άλλη πλευρά, στις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις υπήρξε από αμηχανία έως και κριτική για πρόωρη ανακοίνωση. Αυτό που ακούγαμε χθες και προχθές, μετά την ανακοίνωση του κ. Τζαμουράνη, ήταν ότι ο δρόμος μέχρι τις εκλογές είναι μακρύς ακόμα και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποιοι θα είναι οι οριστικοί υποψήφιοι.

Ένα επιχείρημα ενίσχυσης της παραπάνω άποψης είναι ότι των αυτοδιοικητικών εκλογών θα προηγηθούν οι εθνικές εκλογές, οι οποίες θα κρίνουν και σε μεγάλο βαθμό την ψυχολογία των πολιτών στις επιλογές τους για το Δήμο Καλαμάτας.

Επίσης, υπάρχει ένας ικανός αριθμός προσώπων οι οποίοι αφήνουν να διαρρέει ή δηλώνουν ότι θα είναι υποψήφιοι. Μέχρι σήμερα έχουν ακουστεί τα ονόματα του πρώην αντιδημάρχου Παύλου Μπουζιάνη, της πρώην αντιδημάρχου και υποψήφιας με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στις εθνικές εκλογές Παναγιώτας Ντίντα, του πρώην αντιδημάρχου και επιχειρηματία Γιώργου Σπίνου, αλλά κι αυτό του Ανδρέα Καραμπίνη, ο οποίος έχει προχωρήσει και σε σχετικές δηλώσεις.

Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν ένας από τους παραπάνω να προχωρά σε δημοσκόπηση, προκειμένου να ανιχνεύσει τις προθέσεις των πολιτών.

Και φυσικά, υπάρχουν και οι κομματικοί οργανισμοί οι οποίοι, είτε σιωπηρά είτε ανοιχτά, θα πρέπει να εκφράσουν άποψη.

Πάντως, ο κ. Τζαμουράνης φαίνεται να έχει “οπαδούς” τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αν και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επίσημα στηρίζει τον Μανώλη Μάκαρη, που επίσης δεν έχει ξεκαθαρίσει το ρόλο που θέλει να παίξει στην τοπική πολιτική σκηνή.

Πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. θέλει να… προσαρμοστεί σε ένα ψηφοδέλτιο νίκης, το οποίο περνά μέσα από συμμαχίες που φτάνουν μέχρι και το χώρο της Κεντροδεξιάς, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Μετά τα παραπάνω θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι οι μόνοι σίγουροι υποψήφιοι είναι ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο Βασίλης Τζαμουράνης και ο εκπρόσωπος της “Λαϊκής Συσπείρωσης”
Α.Π.