Σήμερα στην παραλία η μεγάλη γιορτή του Ημιμαραθωνίου Καλαμάτας

Σήμερα στην παραλία η μεγάλη γιορτή του Ημιμαραθωνίου Καλαμάτας

Εκατοντάδες δρομείς κάθε ηλικίας θα κατακλύσουν σήμερα την παραλία της Καλαμάτας, τρέχοντας σχεδόν από άκρη σ’ άκρη, στο πλαίσιο του 5ου Ημιμαραθωνίου της πόλης μας και τους παράλληλους αγώνες 5 και 1 χλμ. (και σκυταλοδρομία 2×10,5 χλμ.).

Τη σημαντική αυτή αθλητική συνάντηση της πόλης μας που φέτος είναι ιδιαίτερα αναβαθμισμένη, διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας.


Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

•   – 10:30  – 16:30  Παραλαβή συμμετοχής και τεχνικού t-shirt

•   – 16:00 – 16:50  Παράδοση των προσωπικών αντικειμένων*

•   – 17:00 Εκκίνηση αγώνα ημιμαραθωνίου.

•   – 17:10 Εκκίνηση αγώνα 5χλμ

•   – 17:26  Προβλεπόμενη άφιξη πρώτου δρομέα 5χλμ

•   – 18:15  Προβλεπόμενη άφιξη πρώτου δρομέα ημιμαραθωνίου

•   – 19:45 Προβλεπόμενος τερματισμός τελευταίου δρομέα ημιμαραθωνίου

•   – 20:00 Απονομές στους νικητές του αγώνα.


Σημαντική υποστήριξη
Ο αγώνας γίνεται με την υποστήριξη του ΚΕΘΕΑ Κύτταρο, Ορειβατικού συλλόγου Καλαμάτας, Συλλόγου ατόμων με εμπειρία καρκίνου Καλαμάτας <<Ξαναρχί-ΖΩ>>, Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τμήμα νοσηλευτών, τον πολιτιστικό σύλλογο <<Παράδεισο>>, Λέσχη Μοτοανεξάρτητων Μεσσηνίας και Εθελοντών.

Οδηγίες για τη συμμετοχή σας:
Τον αριθμό συμμετοχής σας θα πρέπει να τον ζητήσετε από τη γραμματεία παραλαμβάνοντας και το t-shirt στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο εγγραφών στο κεντρικό λιμένα από τις 10:30 ΕΩΣ 16:30 (ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΈΝΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ την ημέρα του αγώνα έως τις 10:00-16:00)

ΠΡΟΣΟΧΗ
Μετά τις 16:30 ΔΕΝ θα γίνεται καμία εγγραφή
Μη εγγεγραμμένοι δρομείς ΔΕΝ μπορούν να συμμετέχουν.

Χρονομέτρηση
Θα χρησιμοποιηθεί  chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης που βρίσκεται κολλημένο πίσω από τον αριθμό συμμετοχής σας, για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας και να χρονομετρηθείτε θα πρέπει να τοποθετήσετε τον αριθμό συμμετοχής σας στο ύψος του στήθους, να μην τον καλύψετε με κάποιο ρούχο και να μην τον αλλοιώσετε με κανέναν τρόπο. Μετά τον αγώνα με την βοήθεια εθελοντών θα παραλάβετε το αναμνηστικό μετάλλιο.

Σταθμός check point θα υπάρχει στην αναστροφή στο ξενοδοχείο Elite για τα 5χλμ και τον ημιμαραθώνιο, στο 10,5 χλμ  ζώνη αλλαγής σκυταλοδρομίας, όπως και στις ανατροφές 11,8 χλμ και 19χλμ. Για να είναι έγκυρος ο τερματισμός, οι δρομείς θα πρέπει να περάσουν από τον τάπητα χρονομέτρησης.

Τροφοδοσία
Θα υπάρχουν 6 σταθμοί τροφοδοσίας με νερό, ισοτονικά στο 5χλμ, 8 χλμ, 10,5 χλμ και 13,3 χλμ ,16 χλμ και 18χλμ.

Η διαδρομή
Πιστοποιημένη από την A.I.M.S διαδρομή, γρήγορη, δίπλα στην παραλία είναι ασφάλτινη και επίπεδη χωρίς υψομετρικές διαφορές και με σημείο εκκίνησης την προκυμαία του Κεντρικού Λιμένα Καλαμάτας. Οι δρομείς αρχικά θα κινηθούν ανατολικά μέσω της παραλιακής οδού Ναυαρίνου με κατεύθυνση προς το ξενοδοχείο “Elite”, όπου θα γίνει αναστροφή. Επιστρέφοντας από την οδό Ναυαρίνου, Πανελλήνιο (Ναυαρίνου και Ακρίτα) θα διέλθουν από το χώρο εκκίνησης (τερματισμός 5χλμ) και στη συνέχεια από το λιμάνι- Λιμεναρχείο, και θα συνεχίσουν μέσω της μαρίνας προς τον Κορδία και τη Δυτική Παραλία. Θα διέλθουν από τις εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας και θα κάνουν αναστροφή.

Στη συνέχεια και επιστρέφοντας από την ίδια διαδρομή ,μετά τη μαρίνα, πορεία στο χιλιόμετρο (φάρο) και θα επιστρέψουν στο σημείο εκκίνησης.

Συγκέντρωση δρομέων στην εκκίνηση
Παρακαλούνται όλοι οι δρομείς να βρίσκονται στον χώρο της εκκίνησης τουλάχιστον 10 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα, αφού έχoυν ολοκληρώσει την προθέρμανση και έχουν παραδώσει τα προσωπικά τους αντικείμενα στον ειδικά  διαμορφωμένο χώρο.