Συνάντηση εργασίας Χ. Παναγιωτοπούλου – Στ. Αναστασόπουλο και βολές σε Δημοτική Αρχή Λεβεντάκη

Συνάντηση εργασίας Χ. Παναγιωτοπούλου – Στ. Αναστασόπουλο και βολές σε Δημοτική Αρχή Λεβεντάκη

Με τον αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα, Στάθη Αναστασόπουλο, είχε συνάντηση εργασίας την Παρασκευή η επικεφαλής της παράταξης “Τριφυλία Πρωταγωνίστρια”, δικηγόρος, Χάιδω Παναγιωτοπούλου, και με δελτίο Τύπου που εξέδωσε ενημερώνει για τα θέματα που συζήτησαν και παράλληλα εξαπολύει βολές σε βάρος της Δημοτικής Αρχής Λεβεντάκη.

Μεταξύ άλλων στο δελτίο Τύπου της κας Παναγιωτοπούλου αναγράφεται: «Την Παρασκευή 14-10-2022 επισκέφτηκα τον κ. αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα, Ευστάθιο Αναστασόπουλο και συζητήσαμε αναλυτικά για τα επίκαιρα χρηματοδοτικά προγράμματα της Ε.Ε και του ΥπΑΑΤ που αφορούν στη στήριξη των νέων γεωργών, αλλά και των υφιστάμενων γεωργικών εκμεταλλεύσεων.

Συζητήσαμε για την πληρωμή του προγράμματος των νέων γεωργών, στο οποίο έχουν ενταχθεί 400 νέοι γεωργοί στη Μεσσηνία και για το πρόγραμμα των “Σχεδίων Βελτίωσης”, που αναμένεται να προκηρυχθεί έως τέλος του έτους.

Όσον αφορά στο πολυπόθητο και με πολύ μεγάλη αναμονή έργο των δικτύων του Φράγματος των Φιλιατρών, ενημερώθηκα ότι βρίσκεται στο τέλος της δημοπράτησής του.

Όσον αφορά στην περιοχή της Τριφυλίας, είναι πολύ ευχάριστο ότι ο κ. aντιπεριφερειάρχης έχει στο πρόγραμμά του την υλοποίηση του έργου του Τεχνητού Ύφαλου στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ, καθώς έχει ανασύρει την υπάρχουσα, από πολλά έτη μελέτη, η οποία βρίσκεται σε ισχύ και έχει όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις.

Επίσης έχει εξασφαλίσει από το Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας (ΙΝΑΛΕ) την εκπόνηση της μελέτης παρακολούθησης της εξέλιξης του τεχνητού υφάλου και της ανάπτυξης της ιχθυοπανίδας δωρεάν, η οποία θα απαιτηθεί μετά την υλοποίηση του έργου.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η Τριφυλία είναι ένας τόπος που μπορεί να αναπτύξει μεγάλη δυναμική στον πρωτογενή τομέα και στο τρίπτυχο γεωργία – κτηνοτροφία – αλιεία! Δυστυχώς, όμως, η Δημοτική Αρχή, δεν είχε κανένα σχέδιο και για τον τομέα αυτό, δεν ανέπτυξε τη Διεύθυνση Αγροτικής Παραγωγής και Ανάπτυξης του ΟΕΥ του Δήμου Τριφυλίας, με στελέχωση προσωπικού, με δράσεις σε συνεργασία με τη ΔΑΟΚ Τριφυλίας και την Περιφέρεια, για την ενημέρωση και υποστήριξη των αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων, την ανάδειξη των προγραμμάτων του ΥπΑΑΤ και τη διεκδίκηση μεγαλύτερου ύψους χρηματοδοτήσεων της περιοχής. Επί τρία έτη και πλέον, έχει επιδείξει και στον τομέα αυτό πλήρη αδυναμία και αδιαφορία να πράξει τα αυτονόητα για την υποστήριξη των ανθρώπων που μοχθούν καθημερινά και η δουλειά τους εξαρτάται διαρκώς από αστάθμητους παράγοντες!

Αποδεικνύει δε, με τις δηλώσεις της των τελευταίων ημερών ότι αδυνατεί πλήρως να διοικήσει και να διαχειριστεί τις ίδιες τις υπηρεσίες του Δήμου και της ΔΕΥΑΤ! Οι εξελίξεις μάς προσπερνούν και η τοξικότητα στο Δήμο Τριφυλίας συνεχίζεται!».