Συνεχίζεται το… μάδημα της μαργαρίτας για την ανάπλαση της Αναγνωσταρά

Συνεχίζεται το… μάδημα της μαργαρίτας για την ανάπλαση της Αναγνωσταρά

Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε την έκπτωση του εργολάβου  

Το… μαρτύριο της σταγόνας ή, αλλιώς, το… μάδημα της μαργαρίτας αν θα ολοκληρωθεί ή όχι η ανάπλαση της οδού Αναγνωσταρά, συνεχίζεται.

Μπορεί στην τελευταία της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή Καλαμάτας να κήρυξε έκπτωτο τον εργολάβο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι γνωρίζουμε εάν θα ξεκινήσει και πάλι και πολύ περισσότερο, εάν θα ολοκληρωθεί.

Κατά τη συζήτηση του θέματος κατατέθηκε ο παραπάνω προβληματισμός από το μέλος της επιτροπής και δημοτικό σύμβουλο Λεωνίδα Λιάππα, ωστόσο ο πρόεδρος Σαράντος Μαρινάκης σημείωσε ότι διοικητικά το ζήτημα “κλείνει” στο τέλος του 2023, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι μέχρι τότε το έργο θα έχει γίνει.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Δημοτική Αρχή ενέταξε στον προγραμματισμό της την ανάπλαση της οδού προκειμένου να συμβάλλει στην εκ νέου ανάδειξή της σε εμπορική οδό.

Η συνολική επιφάνεια των προτεινόμενων εργασιών είναι περίπου 5.000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ αυτές αφορούν σε διαπλάτυνση των υφιστάμενων πεζοδρομίων με ταυτόχρονη δημιουργία εσοχών για στάθμευση οχημάτων ανάγκης και διανομής, αποξήλωση του υπάρχοντος οδοστρώματος και τοποθέτηση έγχρωμων κυβόλιθων τσιμέντου στην ίδια στάθμη που βρίσκεται σήμερα ο δρόμος, κατασκευή νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού, που θα περιλαμβάνει και την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων τύπου led, διευθέτηση των ομβρίων υδάτων και φύτευση δέντρων.

Τα αναμενόμενα οφέλη από την υλοποίηση της πράξης είναι: αναβάθμιση – ανάδειξη του αστικού περιβάλλοντος τόσο της περιοχής παρέμβασης όσο και του συνόλου της πόλης, ενίσχυση της απασχόλησης, διευκόλυνση της προσβασιμότητας, αύξηση της επισκεψιμότητας, αναβάθμιση της ελκυστικότητας και αύξηση της λειτουργικότητας του αστικού περιβάλλοντος και βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Α.Π.