«Τρέχουν» οι διαδικασίες για τη λειτουργία υδατοδρομίων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

«Τρέχουν» οι διαδικασίες για τη λειτουργία υδατοδρομίων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στη λίστα των αιτημάτων και η Κυπαρισσία

Σε προγραμματικές συμβάσεις με τους φορείς διαχείρισης λιμένων θα προχωρήσει άμεσα η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη λειτουργία υδατοδρομίων. Αυτό αποφασίστηκε κατά τη συνάντηση που είχε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας προχθές στην Τρίπολη με τους εκπροσώπους της εταιρείας Hellenic Seaplanes.

Αντικείμενο της συνάντησης – με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Νίκο Χαραλάμπους, το διευθυντή Ασφαλείας της Γιάννη Βαρλά και τον περιφερειακό σύμβουλο Αργολίδας Τάσο Γανώση, εντεταλμένο για τα θέματα της μαρίνας του Ναυπλίου και της δημιουργίας υδατοδρομίων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου- αποτέλεσε ο τρόπος προώθησης των διαδικασιών για την ανάπτυξη δικτύου υδατοδρομίων και σημείων προσθαλάσσωσης στην Πελοπόννησο.

Εξάλλου, συναποφασίστηκε, έπειτα από αντίστοιχα αιτήματα που έχουν κατατεθεί, να προστεθούν οι περιοχές της Κυπαρισσίας, του Κιάτου, του Παραλίου Άστρους, της Μονεμβασιάς και του Γυθείου στο ήδη υπάρχον δίκτυο υδατοδρομίων ή υδάτινων πεδίων του οποίου ήδη “τρέχουν” οι διαδικασίες και εμπεριέχει Καλαμάτα, Ναύπλιο, Ερμιονίδα και Λουτράκι.

Σημειώνεται ότι ο περιφερειάρχης ζήτησε να δοθεί έμφαση στην επίσπευση της αδειοδότησης υδατοδρομίου στη λίμνη Τάκα, στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης, καθώς, όπως τόνισε, “η Αρκαδία αποτελεί μία περιοχή που αναζωογονείται σε βιομηχανικό και τουριστικό επίπεδο και χρειάζεται βελτίωση και στο επίπεδο των μεταφορικών μέσων με τον εκσυγχρονισμό τους και τη συμπόρευσή τους με τις σύγχρονες ανάγκες”.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάρτιση των εν λόγω φακέλων για τη σχετική άδεια στην λίμνη Τάκα έχει ήδη ανατεθεί.

Η κατάρτιση των φακέλων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση των αδειών, ώστε στη συνέχεια να δημιουργηθούν οι σχετικές υποδομές με τη συνδρομή και της Περιφέρειας -“πρόκειται για μια ουσιαστική παρέμβαση στην ανατολική Πελοπόννησο” σχολίασε σχετικά ο κ. Νίκας.