Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Μεσσήνης: Η πόλη μεταμορφώνεται

Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Μεσσήνης: Η πόλη μεταμορφώνεται

Υπογράφηκε από το δήμαρχο Μεσσήνης η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου, με τις εργασίες να ξεκινούν άμεσα, όπως έκανε γνωστό χθες ο Γιώργος Αθανασόπουλος.

Μιλώντας για τη χρηματοδότηση του έργου, ανέφερε ότι εντάχθηκε τον Ιούνιο του 2019, προϋπολογισμού 1.330.000 ευρώ, μέσω του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία» του υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία για την αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου και συνολικά της Μεσσήνης, κάτι άλλωστε που είναι και ο βασικός σκοπός του.

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή η αναβάθμιση θα δώσει «άλλον αέρα» στα μαγαζιά που έχουν πληγεί από μια δεκαετή κρίση, ενώ θα βοηθήσει στην επισκεψιμότητα της πόλης.

Ο χρόνος υλοποίησης του έργου θα είναι εννέα μήνες και αν πάνε όλα καλά, σύμφωνα με τον κ. Αθανασόπουλο, στο τέλος του καλοκαιριού θα έχει παραδοθεί στο κοινό.

Κλείνοντας ο δήμαρχος Μεσσήνης θέλησε να ευχαριστήσει τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και το Τμήμα Προγραμματισμού του Δήμου, καθώς κατέβαλλαν πολύ μεγάλη προσπάθεια να συνταχθούν οι μελέτες σωστά.

Περιοχή Παρέμβασης Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου Δήμου Μεσσήνης
Το έργο αφορά:

-Ανάπλαση της οδού Κούτσικα από την Εθνάρχου Μακαρίου μέχρι την κεντρική πλατεία

-Παρεμβάσεις στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου στο νότιο τμήμα της κεντρικής πλατείας, από την οδό Κουμουνδούρου μέχρι την οδό Μουλαβασίλη.
Δημιουργείται, επίσης, υπερυψωμένη διάβαση με στόχο τη σύνδεση της κεντρικής πλατείας με τη μικρή πλατεία, δημιουργώντας μια συνέχεια στην κίνηση των πεζών στο δημόσιο χώρο.

-Ανάπλαση του χώρου περιμετρικά του σιντριβανιού στο βόρειο τμήμα της κεντρικής πλατείας σε συνδυασμό με τον ανασχεδιασμό του δημοτικού χώρου στάθμευσης

-Ανάπλαση της οδού Πλάτωνος (από την Κούτσικα μέχρι την 28η Οκτωβρίου)

-Ανάπλαση των οδών Φεσσά και Γαργαλίδου (από Φεσσά μέχρι Μερλοπούλου)

-Ανάπλαση της περιοχής του πάρκινγκ και του σιντριβανιού στο βόρειο τμήμα της κεντρικής πλατείας.

Με τις παρεμβάσεις διατηρείται ο υφιστάμενος κυκλοφοριακός ρόλος των οδών και ο χαρακτήρας τους, ενισχύεται η προσβασιμότητα, η βελτίωση της περπατησιμότητας και αναβαθμίζεται η εικόνα του δημόσιου χώρου του Δήμου.

Αναλυτικότερα:

• Η οδός Κούτσικα παραμένει πρωτεύουσα αρτηρία της πόλης, καθώς τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά της δεν αλλάζουν και διατηρεί την αμφίδρομη κυκλοφορία της

• Η οδός Πολυτεχνείου διατηρεί επίσης το ρόλο της ως πρωτεύουσας αρτηρίας

• Οι οδοί Φεσσά, Γαργαλίδου και Πλάτωνος παραμένουν πεζόδρομοι και αναβαθμίζονται.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση