Απολογία… Νίκα: «Εμένα δε μου αρέσουν τα φιλιά, αφού και με τον covid απαγορεύονται»

Απολογία… Νίκα: «Εμένα δε μου αρέσουν τα φιλιά, αφού και με τον covid απαγορεύονται»

Στο Διοικητήριο της Καλαμάτας βρέθηκε χθες βράδυ ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, όπου υπέγραψε συμβάσεις έργων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα στη Μεσσηνία.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν ο ίδιος, τελικά, έλαβε πρόσκληση να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις του Σαββάτου στην Καλαμάτα, παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, ο κ. Νίκας σχολίασε ότι αυτά τα ζητήματα είναι «μικροπολιτικές» και ότι τον αφήνουν «παγερά αδιάφορο», την ώρα που η χώρα και η κυβέρνηση δίνουν αγώνα για μείζονα εθνικά ζητήματα.

Περαιτέρω, ο περιφερειάρχης σημείωσε με νόημα ότι πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παραμένει ο κύριος Μητσοτάκης, «παρότι μερικοί θέλουν να μην το αποδέχονται αυτό και να θεωρουν ότι πρόεδρος είναι κάποιος άλλος».

Συνεχίζοντας να εξηγεί τη θέση του, πρόσθεσε: «Η Περιφέρεια θα έπρεπε να είναι παρούσα στις εκδηλώσεις, γιατί ήταν αυτή που τις χρηματοδότησε. Με τον υπουργό δεν είχα καθόλου καλή σχέση, όταν ήταν υπουργός Υγείας, λόγω του ότι εγώ αγωνίστηκα να καταστεί νοσοκομείο αναφοράς το Παναρκαδικό, και δέχθηκα μια επιθετικότητα χωρίς προηγούμενο από τον ίδιο».

«Ήλπιζα ότι ως υπουργός Τουρισμού και ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης θα είχε το τακτ να καλέσει και τον περιφερειάρχη. Λυπάμαι ειλικρινά και για το περιεχόμενο του λόγου του, αλλά και επειδή δεν παρέστη ο θεσμός που χρηματοδοτεί, συντονίζει, προβάλλει και αγωνίζεται, ως πρωταγωνιστής, για ένα θέμα σαν τον τουρισμό», σχολίασε.

Άλλωστε, «εμένα δε μου αρέσουν τα φιλιά, αφού και με τον covid μάλλον απαγορεύονται», προσπάθησε να εξηγήσει λίγο αργότερα αναφερόμενος στους εναγκαλισμούς ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά, τον Βασίλη Κικίλια και το δήμαρχο Καλαμάτας, για να προσθέσει τέλος ότι «εγώ, άλλωστε, στα εγκαίνια δεν πηγαίνω, παραδοσιακά, -δεν ξέρω τι προσφέρουν» (ίσως τα εγκαίνια ανελκυστήρα στο μητροπολιτικό ναό της Τρίπολης που παρευρέθη την προηγούμενη εβδομάδα να ήταν… η εξαίρεση).

«Οι καλές σχέσεις είναι καλό πράγμα, κι εγώ το προσπαθώ αυτό, όμως δεν υποτάσσομαι κι έχω ψηφιστεί για να έχω ένα ρόλο και φωνή συγκεκριμένη», κατέληξε ο κ. Νίκας.

Χρ.Μ.