Χωρίς υλοποιήσιμο μέλλον η ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού μέχρι Τσακώνα

Χωρίς υλοποιήσιμο μέλλον η ολοκλήρωση  της Ολυμπίας Οδού μέχρι Τσακώνα

Σύμφωνα με χθεσινή συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού από την Πάτρα

Παρά τις προσδοκίες που είχαν και έχουν δημιουργηθεί για την ολοκλήρωση του έργου Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα, θα πρέπει να κρατήσουμε πολύ “μικρό καλάθι”, μετά τα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες στα ΜΜΕ της Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας.

Ειδικότερα, σε ερώτηση για την υπόσχεσή του από την Καλαμάτα τον περασμένο Ιούνιο περί συνέχισης του αυτοκινητόδρομου της Ολυμπίας Οδού και μετά τον Πύργο προς το Καλό Νερό και την Τσακώνα, η απάντησή του δε δημιουργεί προσδοκίες υλοποίησης του έργου.

Αναλυτικά η απάντηση του πρωθυπουργού ήταν η εξής: “Κατ’ αρχάς, για τις υποδομές ξέρετε ότι είμαστε πάντα πάρα πολύ προσεκτικοί και εξαγγέλλουμε πράγματα τα οποία έχουμε μελετήσει και τα οποία ξέρουμε ότι είναι ώριμα και για τα οποία έχουμε χρηματοδότηση. Γι’ αυτό και μιλήσαμε ότι βλέπουμε, θέλουμε να βρούμε τρόπο να επεκτείνουμε το δρόμο προς Τσακώνα, Καλό Νερό και, φυσικά, να φτάσει στην Ολυμπία.

Αλλά, ας κρατήσουμε το πόσο σημαντικό είναι και το γεγονός ότι ο βασικός δρόμος (σ.σ. Πάτρα- Πύργος) ολοκληρώνεται πια. Είναι ένα έργο χειροπιαστό. Δεν είναι κάτι για το οποίο μιλάμε απλά θεωρητικά. Και ξέρετε, αυτοί οι δρόμοι όταν τελειώνουν, καταλαβαίνουμε πραγματικά πόσο σημαντικοί είναι για τις περιοχές. Και βέβαια, μετά τους θεωρούμε δεδομένους και πολύ γρήγορα ξεχνάμε το πόσος κόπος μπήκε στο να γίνουν, αλλά αυτή είναι η φύση των μεγάλων έργων”.

Κι όλα αυτά εν όψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Τρίπολη και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε και αναμένεται να επαναληφθεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού μέχρι την Τσακώνα.

Να υπενθυμίσουμε ότι η ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου αποτελεί κοινό αίτημα, όπως έχουν αναφέρει σε επιστολή τους οικονομικοί, επιχειρηματικοί, τουριστικοί και άλλοι φορείς από τη Μεσσηνία και την Ηλεία σε ψήφισμα που είχαν στείλει προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το αίτημα συνυπόγραφαν: τα Επιμελητήρια Μεσσηνίας και Ηλείας, οι Ομοσπονδίες Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας και Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου, οι Εμπορικοί Σύλλογοι Πύργου, Κρεστένων, Ζαχάρως, Ολυμπίας, Κυπαρισσίας, Μεσσήνης, Γαργαλιάνων, Φιλιατρών, Καλαμάτας, Μελιγαλά, η ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας, η Ένωση Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας, οι Σύλλογοι Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας, Επαγγελματιών Κορώνης, Ιδιοκτήτων Αγοραίων Ταξί Νομού Ηλείας, Εστίασης Πύργου, η Ομοσπονδία Συλλόγων – Συνδέσμων Τριφυλίας, ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών, ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας και η Ένωση Ανεξαρτήτων Φοιτητών Μεσσηνίας.

Α.Π.