Δ.Σ. Τριφυλίας: Απουσίες, αποχωρήσεις και βολές στη Δημοτική Αρχή

Δ.Σ. Τριφυλίας: Απουσίες, αποχωρήσεις και βολές στη Δημοτική Αρχή

«Δεν εξασφαλίζεται ισότιμη συμμετοχή στην τηλεδιάσκεψη»

Το γεγονός ότι δεν εξασφαλίζεται ισότιμη συμμετοχή των μελών του Δ.Σ. Τριφυλίας που λαμβάνουν μέρος στις συνεδριάσεις του Σώματος με τηλεδιάσκεψη, τονίστηκε πριν από την έναρξη της συνεδρίασης το απόγευμα της Τρίτης από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, οι οποίοι και αποχώρησαν καταγγέλλοντας τον πρόεδρο του Δ.Σ. και τη Δημοτική Αρχή.

Από την αίθουσα συνεδριάσεων απουσίαζαν ο δήμαρχος Τριφυλίας και τέσσερις αντιδήμαρχοι, καθώς και 18 δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ παρόντες ήταν μόνο ο πρόεδρος του Σώματος, τρεις αντιδήμαρχοι και πέντε δημοτικοί σύμβουλοι.

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης από την αντιπολίτευση άφησαν μομφές προς τον πρόεδρο του Σώματος και τη Δημοτική Αρχή, επειδή, όπως τόνισαν, με την τηλεδιάσκεψη, όπως αυτή εφαρμόζεται στο Δήμο Τριφυλίας, δεν ακούν και δεν ακούγονται όλοι, με συνέπεια να μην αναπτύσσεται διάλογος και η διαδικασία να πάσχει, εφόσον δεν εξασφαλίζεται ισότιμη συμμετοχή όλων. Επίσης, ότι με απόντες από την αίθουσα συνεδρίασης τους αντιδημάρχους δεν μπορούν να θέσουν ερωτήσεις και να λάβουν απαντήσεις για θέματα της ημερήσιας διάταξης, αλλά και εκτός Η.Δ.

Ακολούθως και πριν από την εκφώνηση των ονομάτων για τη διαπίστωση ή μη απαρτίας, αποχώρησαν από την αίθουσα συνεδριάσεων τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και παρέμεινε μόνο ένας από την αντιπολίτευση, ο πρόεδρος του Δ.Σ. και τρεις αντιδήμαρχοι.

Ύστερα από την εκφώνηση των ονομάτων από τον πρόεδρο του Σώματος διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε απαρτία, αφού παρόντες στην αίθουσα ήταν μόνο πέντε μέλη, ενώ από τον πρόεδρο ελέχθη πως συμμετείχαν με τηλεδιάσκεψη πέντε μέλη του Σώματος, οπότε και η συνεδρίαση αναβλήθηκε.

Χθες εκδόθηκε πρόσκληση για 39η τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας τη Δευτέρα στις 7.00 μ.μ., με θέματα Η.Δ. τα ίδια με εκείνα της αναβληθείσας συνεδρίασης της Τρίτης. Επίσης, πρόσκληση για 40ή συνεδρίαση την ίδια μέρα στις 8.00 μ.μ. με δύο θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Τροποποίηση προϋπολογισμού και τεχνικού Προγράμματος έτους 2022 (Σχ.286/2022 ΑΟΕ). 2. Έκδοση ψηφίσματος σχετικά με την κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου Πλαταμώδους της ΔΕ Γαργαλιάνων.

Του Ηλία Γιαννόπουλου