Δήμος Μεσσήνης: Υποδοχή του πολυβραβευμένου Έλληνα ποιητή της Κύπρου Κυριάκου Χαραλαμπίδη

Δήμος Μεσσήνης: Υποδοχή του πολυβραβευμένου Έλληνα ποιητή της Κύπρου Κυριάκου Χαραλαμπίδη

Τον πολυβραβευμένο Έλληνα ποιητή της Κύπρου και έναν από τους σημαντικότερους ποιητές της μεταπολεμικής και μεταπολιτευτικής περιόδου, Κυριάκο Χαραλαμπίδη θα υποδεχθεί ο Δήμος Μεσσήνης την προσεχή Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, στις 11.00 το πρωί ο κ. Χαραλαμπίδης θα επισκεφτεί το 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης, όπου σε ειδική εκδήλωση που οργανώνει το σχολείο θα του απονεμηθεί τιμητική πλακέτα, ενώ η αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου θα λάβει προς τιμήν του το όνομα «Αίθουσα Κυριάκου Χαραλαμπίδη».

Ακολούθως, ο ποιητής θα συνομιλήσει με τους μαθητές της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου για το έργο του.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ποιήματά του που απηχούν το ιστορικό γεγονός της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974, αλλά και τις κατοπινές δραματικές συνέπειες των κατεχομένων, περιέχονται στα σχολικά βιβλία του Γυμνασίου και του Λυκείου (Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας), γεγονός που προσδίδει περισσή τιμή και ενδιαφέρον στην επικείμενη επίσκεψη στη σχολική μονάδα του Δήμου.

Με το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει επίσκεψη και ξενάγηση του διακεκριμένου ποιητή στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.