Δύο νεκροί και 7 τραυματίες σε τροχαία τον Οκτώβριο στη Μεσσηνία

Δύο νεκροί και 7 τραυματίες  σε τροχαία τον Οκτώβριο στη Μεσσηνία

Σχεδόν 3.000 επικίνδυνες παραβάσεις βεβαιώθηκαν σε όλη την Περιφέρεια

Με δύο θανατηφόρα ατυχήματα έκλεισε ο μήνας Οκτώβριος για τη Μεσσηνία, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου.

Συνολικά σε όλη την Περιφέρεια, τον προηγούμενο μήνα σημειώθηκαν 32 τροχαία ατυχήματα με 44 παθόντες. Ειδικότερα, πέντε θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με έξι νεκρούς, τρία σοβαρά τροχαία ατυχήματα με τέσσερις σοβαρά τραυματίες και 24 ελαφρά τροχαία ατυχήματα με 34 ελαφρά τραυματίες.

Παραβάσεις και έλεγχοι
Αντίστοιχα στη Μεσσηνία καταγράφηκαν δύο θανατηφόρα ατυχήματα με δύο νεκρούς, κανένα σοβαρό ατύχημα και πέντε τροχαία με επτά ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων, όπως προέκυψε από την τροχονομική έρευνα, ήταν η απόσπαση της προσοχής του οδηγού, οι παραβιάσεις σήμανσης, η υπερβολική ταχύτητα και η οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων τον Οκτώβριο συγκροτήθηκαν στην Περιφέρεια 639 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 12.933 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 186 παραβάσεις.

Το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων, 2.971 επικίνδυνες παραβάσεις.

Ειδικότερα, 2.000 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα, 282 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 241 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 133 για ΚΤΕΟ, 110 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 63 για παραβίαση σηματοδότη, 55 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 43 για αντικανονικό προσπέρασμα, 25 για αντικανονικούς ελιγμούς, 13 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά και έξι για μη χρήση παιδικών καθισμάτων.

Της Βίκυς Βετουλάκη