Ενημερωτική εκδήλωση για τις απάτες από την Αστυνομία

Ενημερωτική εκδήλωση  για τις απάτες από την Αστυνομία

Ενημερωτική εκδήλωση για τις απάτες σε βάρος των πολιτών, τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν και πώς οι πολίτες μπορούν να προστατευτούν, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αρκαδίας στην Τρίπολη.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Πελοποννήσου, ταξίαρχος Παναγιώτης Πούπουζας, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και επισήμανε ότι το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας στοχεύει στην ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, σε όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες, οι οποίες μπορούν να πέσουν θύματα απάτης και να χάσουν μέσα σε λίγα λεπτά τους κόπους μιας ζωής. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο δήμαρχος Τρίπολης, Κωνσταντίνος Τζιούμης.

Εισηγήσεις
Ακολούθησαν εισηγήσεις από το διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, αστυνόμο Α’ Ανδρικόπουλο Βασίλειο, τον αστυνομο Β’ Μπάλο Χρήστο-Παναγιώτη του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης και τον κ. Πολύβιο Αγγελόπουλο, δικηγόρο και εκπρόσωπο του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τα προσχήματα και τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι προκειμένου να τους εξαπατήσουν, η παράθεση χρήσιμων συμβουλών για την αποφυγή εξαπάτησής τους, ενώ δόθηκαν και νομικές οδηγίες σε περίπτωση απάτης από τον εκπρόσωπο του Δικηγορικού Συλλόγου.

Υπενθυμίζεται ότι η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου θα συνεχίσει και στο μέλλον να αναλαμβάνει παρόμοιες δράσεις που αναδεικνύουν το ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο την ανάπτυξη διαύλου άμεσης και διαρκούς επικοινωνίας με τους πολίτες.