Ενημερωτική εκδήλωση στη Μεσσήνη για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Ενημερωτική εκδήλωση στη Μεσσήνη για την  εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Ενημερωτική εκδήλωση-αφιέρωμα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών πραγματοποίησε ο Δήμος Μεσσήνης σε συνεργασία με την ΚΕΑΔΗΜ, στο χώρο του ΚΑΠΗ Μεσσήνης, την Παρασκευή το απόγευμα, ημέρα της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας.

Την εκδήλωση χαιρέτισε η αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων Μεσσήνης, δικηγόρος Ελένη Τσέλιου – Μουρούφα, η οποία αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας από νομικής πλευράς.

Ακολούθως έγινε προσέγγιση και ερμηνεία των εκδηλώσεων βίας στην καθημερινότητα και αναλύθηκε ο ρόλος της πρόληψης στην έμφυλη βία από την κοινωνική λειτουργό του Δήμου Εύα Γιαννοπούλου, τη λογοθεραπεύτρια Χρύσα Ούτσικα και την ψυχολόγο του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Καλαμάτας, Μαγδαληνή Δημοπούλου.

Επίσης, έγινε βιντεοπροβολή με μηνύματα κατά της έμφυλης βίας, διανεμήθηκε ερωτηματολόγιο για την κακοποίηση των γυναικών και δόθηκαν φυλλάδια με πληροφορίες με γραμμές υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών και διευθύνσεις επίσημων ιστοσελίδων, ενώ κατατέθηκε και προσωπική μαρτυρία-βίωμα από άτομο που υπέστη ενδοοικογενειακή βία.

Σημειώνεται ότι στο Δήμο Μεσσήνης λειτουργεί Γραφείο Ισότητας και η γραμμή SOS 15115, όπου μπορούν να γνωστοποιούνται περιστατικά βίας.