Γιάννης Λαμπρόπουλος: Υπερβολικές οι τιμές ζώνης στη Μικρή Μαντίνεια

Γιάννης Λαμπρόπουλος: Υπερβολικές οι τιμές ζώνης στη Μικρή Μαντίνεια

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών με θέμα “Υπερβολική και άδικη αύξηση τιμής ζώνης στην περιοχή της Μικράς Μαντίνειας του Δήμου Καλαμάτας” κατέθεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας, Γιάννης Λαμπρόπουλος.

Ειδικότερα στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής: “Στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καλαμάτας και ιδιαίτερα στην περιοχή της Μικράς Μαντίνειας αυξήθηκαν δραματικά οι Τιμές Ζώνης από 950 ευρώ σε 1.600 ευρώ ανά τ.μ. και από 1.050 ευρώ σε 1.700 ευρώ ανά τ.μ. Ήτοι αύξηση ποσοστιαία 70% περίπου. Τιμές που δεν έχουν καμία σχέση με τις πραγματικές. Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι και ευλόγως διαμαρτύρονται, καθώς η περιοχή της Μικράς Μαντίνειας παρουσιάζει τουριστική κίνηση αποκλειστικά τους καλοκαιρινούς μήνες και όχι όλο το χρόνο, αφού δε διαθέτει μνημεία ιστορικού ενδιαφέροντος.

Είναι μια περιοχή προς πολεοδόμηση, χωρίς τις απαραίτητες υποδομές για μόνιμη κατοικία.

Οι επιχειρήσεις κυρίως εστίασης λειτουργούν μόνο 3 μήνες το χρόνο και σε καμία περίπτωση δεν πληρούνται χαρακτηριστικά περιοχών μεγάλου τουριστικού ενδιαφέροντος, όπως είναι άλλες γνωστές πανελλαδικά περιοχές της χώρας.

Κατόπιν αυτών και για άρση της αδικίας, ερωτάται ο υπουργός: Πρόκειται άμεσα να εξεταστεί αρμοδίως η ακύρωση της υπερβολικής αύξησης της Τ.Ζ. στη Μικρά Μαντίνεια Καλαμάτας;”.