Η Ιωάννα Γαϊτάνη στο πλευρό της Ρουσλάνα για τον ουκρανικό λαό

Η Ιωάννα Γαϊτάνη στο πλευρό της Ρουσλάνα για τον ουκρανικό λαό

Με τη διάσημη νικήτρια της Γιουροβίζιον, τη Ρουσλάνα, συναντήθηκε “μουσικά” η βιολονίστρια Ιωάννα Γαϊτάνη πριν από λίγες μέρες στην Αθήνα, σε εκδήλωση υποστήριξης για την Ουκρανία.

Η καταγόμενη από το Βασιλίτσι Ιωάννα Γαϊτάνη είναι μουσικός σε μία από τις μεγαλύτερες ορχήστρες της Αθήνας και στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με το κανάλι της στο YouTube “La Violinistar”.

Όπως δήλωσε η ίδια σχετικά με το θέμα: «Από τότε που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, υποστηρίζω την άμυνα της Ουκρανίας και τον αγώνα για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της. Έχω δείξει την αλληλεγγύη μου με εμφανίσεις έξω από την Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αθήνα και στην τηλεόραση του Alpha. Έχω δώσει δύο φιλανθρωπικές συναυλίες κλασικής μουσικής και με προσκάλεσε ο πρέσβης σε πολλές άλλες εκδηλώσεις, για να δείξω την αλληλεγγύη μου ως καλλιτέχνις στην Ελλάδα. Έκτοτε έχω κάνει πολλούς Ουκρανούς φίλους, οι οποίοι με σύστησαν στη Ρουσλάνα, και το Σάββατο βράδυ κάναμε αυθόρμητα μαζί μια μίνι εμφάνιση στην Πλατεία Συντάγματος, αφού βρεθήκαμε εκεί για τη διαδήλωση της Ουκρανικής Διασποράς. Η Ρουσλάνα τραγούδησε το παραδοσιακό ουκρανικό τραγούδι “Η κόκκινη καλίνα στο λιβάδι” και, μάλιστα, το τραγούδησε και στα ελληνικά. Δώσαμε ραντεβού να συναντηθούμε στο μέλλον με νέα καλλιτεχνικά σχέδια. Εμείς οι Έλληνες πρέπει να δείξουμε όσο το δυνατόν περισσότερη υποστήριξη στην Ουκρανία, που αντιστέκεται τώρα στην τυραννία και στην τρομοκρατία.

Ο Ρώσος δικτάτορας και γείτονάς τους θέλει να ξαναχαράξει τα σύνορα και να κυριαρχήσει σε άλλους λαούς, κάτι το οποίο οδήγησε σε πολλές θηριωδίες εναντίον του αθώου λαού της Ουκρανίας. Είμαστε με την Ουκρανία και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το λαό της μέχρι τη νίκη της στον ηρωικό αγώνα που δίνει. Слава Україні”!