Kalamata Short Docs: Το δεύτερο event του Νοεμβρίου αύριο

Kalamata Short Docs: Το δεύτερο event του Νοεμβρίου αύριο

Το δεύτερο event του Νοεμβρίου παρουσιάζει το Καλαμάτα Short Docs αύριο Παρασκευή 25/11, στις 8.00 το βράδυ, με τις επιλεγμένες ταινίες του Οκτωβρίου στο νέο χώρο του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας στην οδό Κουτσομητοπούλου 6, κοντά στην πλατεία Όθωνος.

Οι θεατές καλούνται για μια ακόμη φορά να βαθμολογήσουν τις ταινίες και να επιλέξουν τις υποψήφιες για το βραβείο κοινού στο ετήσιο φεστιβάλ το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 27 έως τις 30 Ιανουαρίου.

Είσοδος ελεύθερη.

Οι ταινίες

  • Don’ t break my stones

Director Katerina Patroni – Country: Greece

Ένα ντοκιμαντέρ για τις κατοικιές της Πάρου. Τέσσερις άνθρωποι μοιράζονται τις ιστορίες και τις αναμνήσεις τους από τις κατοικιές τους. Κατοικιά ονομάζεται η κατοικία εκτός οικισμών, γύρω από την οποία οι Παριανοί στέγασαν τις παραγωγικές αγροκτηνοτροφικές τους δραστηριότητες.

  • Is the city dead?

Director Dimitra Mitsaki – Country: Greece

“Είναι η πόλη νεκρή;”, ρώτησε η γοργόνα, αντί να αναζητήσει τον αδερφό της. Ο Αλέξανδρος είχε χαθεί εδώ και καιρό, σίγουρα νεκρός αλλά όχι ξεχασμένος. Κανείς δε θυμάται τη γοργόνα, αν και η πόλη φέρει το όνομά της, Θεσσαλονίκη. Σε αυτό το υβριδικό ντοκιμαντέρ, ο Τιτίκα (42) και ο Θοδωρής (36), και οι δύο μόνιμοι κάτοικοι, μοιράζονται τις σκέψεις τους για την τρέχουσα κατάσταση της πόλης.

  • The Call Of The Lighthouses

Director Konstantinos Potamianos – Country: Greece

Ένα ντοκιμαντέρ που περιγράφει την ιστορία της ανακαίνισης των δύο νοτιότερων φάρων της χερσαίας Ευρώπης, από τη σκοπιά του αρχιτέκτονα που ανέλαβε την ανακατασκευή τους.

  • The Awakening of the Youngsters

Director Sergio Garcia Locatelli – Country: Spain

Στις 16 Μαΐου 2011, στους ισπανικούς δρόμους βιώθηκε ο πιο ρομαντικός τρόπος άσκησης της δημοκρατίας στα χέρια του λαού…

  • One fine day in Troy

Director Ulku Sonmez – Country: Turkey

Ενώ το έργο επικεντρώνεται στις αρχαιολογικές ανασκαφές της αρχαίας πόλης της Τροίας, η οποία χρονολογείται από το 3500 π.Χ., από τα μάτια των αρχαιολόγων για 150 χρόνια, δείχνει επίσης πώς εξελίσσονται τα πράγματα και τις καθημερινές ρουτίνες στο Μουσείο της Τροίας που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στα Ερείπια της Τροίας.

  • Islands

Director Desiree Alagna – Country: Italy

Μια αφηγηματική φωνή κρατά το κοινό νήμα μιας οικείας ιστορίας, συνυφασμένη με την ιστορία του νησιού Ferdinandea, που γεννήθηκε από μια ξαφνική έκρηξη το 1830 στα ανοιχτά της Sciacca, και εξαφανίστηκε μετ μόλις έξι μήνες.