Μεσσήνη: Συνάντηση Δημήτρη Κουτσούμπα με αγροτικούς φορείς της περιοχής

Μεσσήνη: Συνάντηση Δημήτρη Κουτσούμπα με αγροτικούς φορείς της περιοχής

Επίσκεψη στη Μεσσηνία πραγματοποίησε το Σάββατο 12 Νοεμβρίου ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Πρώτη στάση του κ. Κουτσούμπα στη Μεσσηνία ήταν η Μεσσήνη, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη, παρουσία των εκπροσώπων του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου, καθώς άλλων φορέων της περιοχής.

Κατά τη σύσκεψη, όπου το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ, αλλά και ο Νίκος Κουτουμάνος, ως μέλος της ΚΕ και γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου, αναπτύχθηκαν μια σειρά από χρόνια ζητήματα που αφορούν στον αγροτικό κλάδο, καθώς και άλλα που προέκυψαν λόγω των συνθηκών που επικρατούν το τελευταίο διάστημα.

Στο διάλογο συμμετείχαν ο Παναγιώτης Βουδούρης, πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Κοντοβουνίου, ο Κώστας Αποστολόπουλος, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού, ο Γιώργος Σεντεμέντες από το Μελισσοκομικό Σύλλογο Μεσσήνης, ο Κώστας Δουρούμης από τον Αγροτικό Σύλλογο Μεσσήνης και ο Διονύσης Σωτηρόπουλος από το Σύλλογο Εστίασης Μεσσήνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των ζητημάτων που τέθηκαν από τους τοπικούς φορείς ήταν το αυξημένο κόστος των ζωοτροφών, των λιπασμάτων και των καυσίμων των αγροτικών μηχανημάτων, η απουσία εργατών γης που παρατηρείται πολύ έντονα στην περιοχή της Μεσσηνίας και η καταστροφική πτώση της τιμής στην σταφίδα.

Ακόμα ένα ζήτημα που τέθηκε είναι οι παρατηρούμενες παράνομες ελληνοποιήσεις τεράστιων ποσοτήτων μελιού, που φαίνεται να κερδίζουν μεγάλο μερίδιο στην ελληνική αγορά.

Παίρνοντας το λόγο, ο γενικός γραμματέας αναφέρθηκε εκτενώς σε όλα τα μείζονα ζητήματα που διατρέχουν την ελληνική κοινωνία και αυτά αφορούν στην παιδεία, την υγεία και την ενέργεια.

Ιδιαίτερα γύρω από το κομμάτι των προϊόντων ονομασίας προέλευσης, σημείωσε: «Όσα λέγονται γύρω από αυτό, είναι μισές αλήθειες, αφού στην πραγματικότητα δεν προστάτευσε τους παραγωγούς που βάλλονται εδώ και χρόνια από την ΚΑΠ. Μέσω της ΚΑΠ έγιναν εφικτές οι αθρόες εισαγωγές προϊόντων, ακόμη και αυτών που η Ελλάδα δε χρειάζεται, αφού διαθέτει σε επάρκεια, ικανή να θρέψει τον ελληνικό λαό, αλλά και να κάνει εξαγωγές».

Κλείνοντας τη συζήτηση με τους τοπικούς αγροτικούς φορείς, ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε: «Όλη η Ελλάδα έχει πρόβλημα, ενιαία πρέπει να δίνεται ο αγώνας και το ΚΚΕ όσο και όπως μπορεί, μέσα και έξω από τη Βουλή, θα πιέζει στην κατεύθυνση επίλυσης των λαϊκών προβλημάτων».

Χρ.Μ.