Μικρή Μαντίνεια: Πολίτες και μελετητές σε διάσταση για την πολεοδομική μελέτη

Μικρή Μαντίνεια: Πολίτες και μελετητές  σε διάσταση για την πολεοδομική μελέτη

Μετά και τη χθεσινή ενημερωτική συνάντηση στο δημοτικό κατάστημα της Μικρής Μαντίνειας

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Κοινοτικό Κατάστημα της Μικρής Μαντίνειας ενημερωτική συνάντηση για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών σε ό,τι αφορά την ανάρτηση της πολεοδομικής μελέτης.

Υπενθυμίζεται ότι από το Δήμο Καλαμάτας έχει δοθεί παράταση έως 20 Νοεμβρίου 2022, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση των ιδιοκτητών και υποβολή τυχόν ενστάσεων, καθώς και δηλώσεων ιδιοκτησίας για την εν λόγω μελέτη.

Κατά την ενημερωτική συνάντηση, που έγινε παρουσία των μελετητών, του δημάρχου Καλαμάτας και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου, ο Θανάσης Βασιλόπουλος τόνισε ότι θα εξεταστούν όλα τα προβλήματα, με τη διάθεση να γίνει το καλύτερο δυνατό από πλευράς ικανοποίησης των διαμαρτυριών, αλλά εκείνο που θα πρέπει να κυριαρχήσει είναι η βούληση για ολοκλήρωση της μελέτης.

“Η περιοχή έχει ταλαιπωρηθεί χρόνια και τώρα που φτάνουμε στο τέλος, δεν πρέπει να κάνουμε πίσω”, σχολίασε.

Σε κάθε περίπτωση, το κλίμα ήταν φορτισμένο, με αρκετές αντιδράσεις από κατοίκους, οι οποίοι επεσήμαναν ότι “αυτή η μελέτη δεν πρόκειται να εφαρμοστεί ποτέ” και ότι “κάποιοι σχεδίασαν έναν οικισμό με τους πολεοδομικούς κανόνες πόλης, κάτι που αποδεικνύει το ανεκπλήρωτο της υλοποίησης”.

Οι ίδιοι τονίζουν ότι το σχέδιο αυτό λύνει μερικώς τα προβλήματα και δημιουργεί νέα σε  μεγαλύτερο βαθμό, και για το λόγο αυτό προτείνεται να μην εφαρμοσθεί, αν δεν υπάρξουν αλλαγές και βελτιώσεις ριζικές.

«Δεν μπορεί ένα τέτοιο σχέδιο να μας παίρνει οικόπεδα, σπίτια και να “βαφτίζει” όπως θέλει οικοδομικά τετράγωνα, χαράσσοντας δρόμους που θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα στους κατοίκους και στις γειτονιές, που μέχρι σήμερα βρίσκονται σε ησυχία από άποψη κυκλοφοριακής όχλησης».

Μάλιστα, αν δε βγει κάποιο αποτέλεσμα με τις ενστάσεις, επέμεναν ότι θα γίνουν προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κάτι που ούτως ή άλλως θα δημιουργήσει μεγάλες καθυστερήσεις.