Μίλτος Χρυσομάλλης: «Κράτος πρόνοιας σημαίνει πρώτιστα διασφάλιση της αξιοπρέπειας των πολιτών»

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Κράτος πρόνοιας σημαίνει πρώτιστα  διασφάλιση της αξιοπρέπειας των πολιτών»

«Για εμάς στη Ν.Δ. η ισότητα αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό του κράτους πρόνοιας καθώς προσφέρει τη δυνατότητα στους πολίτες να απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα, που συγκροτούν ένα δίχτυ ασφαλείας για τη διασφάλιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Κι αυτό είναι το “κλειδί”», τόνισε ο Μίλτος Χρυσομάλλης κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας για τον εξορθολογισμό της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Όπως μεταξύ άλλων σημείωσε: «Η κυβέρνηση της Ν.Δ. σταθερά από το 2019 αποδεικνύει ότι λειτουργεί με κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα, σεβόμενη το μόχθο, τις ανάγκες και, κυρίως, την αξιοπρέπεια των Ελλήνων πολιτών. Έτσι και το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το τέταρτο κατά σειρά, περιλαμβάνει 17 κύριες παρεμβάσεις σε κάθε πεδίο του κράτους πρόνοιας, που ωφελούν τους συμπολίτες μας κατά 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Παρεμβάσεις που ξεκινούν από το κοινωνικό μέρισμα των 250 ευρώ σε 2,3 εκατομμύρια ευάλωτους συμπολίτες μας, την αύξηση στις συντάξεις του ΟΓΑ και την οριστική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στο 3%, 4,4% συνολικά σε τρία χρόνια. Περιλαμβάνουν παραγραφή των αξιώσεων του ΕΦΚΑ, που δεν έχουν βεβαιωθεί στη δεκαετία, αύξηση των δόσεων ρύθμισης των ασφαλιστικών οφειλών από 12 σε 24, κατάργηση της μη ανταποδοτικής κράτησης 1% για το Τ.Π.Δ.Υ., επέκταση του δικαιώματος μάχιμης πενταετίας σε όλους τους ένστολους, μόνιμους και μη. Ακόμα, προβλέπουν την έναρξη της ενοποίησης των κανόνων για τη χορήγηση αναπηρικής σύνταξης, επέκταση της ειδικής άδειας μητρότητας στον ιδιωτικό τομέα από τους 6 στους 9 μήνες, κίνητρα στις επιχειρήσεις για τη μετατροπή των συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρους, την καταπολέμηση των διακρίσεων σε βάρος των οροθετικών συμπολιτών μας, και το πιλοτικό πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης για τα παιδιά έως 6 ετών με αναπηρία ή αναπτυξιακή καθυστέρηση».