Νέα Πελοπόννησος: «Το ζήτημα με την “Κιβωτό του Κόσμου” απαιτεί υπεύθυνη αντιμετώπιση»

Νέα Πελοπόννησος:	«Το ζήτημα με την “Κιβωτό του Κόσμου” απαιτεί υπεύθυνη αντιμετώπιση»

«Το ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με  το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό (ΜΚΟ) “Κιβωτός του Κόσμου” είναι ιδιαιτέρως σοβαρό και απαιτεί υπεύθυνη αντιμετώπιση» σημειώνεται σε χθεσινή ανακοίνωση της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος».

Αναλυτικά επισημαίνεται: «Μετά την αποκάλυψη των περιφερειακών συμβούλων της παράταξής μας, Ντίνας Νικολάκου και Αντωνίας Μπούζα, μαζί με την ανεξάρτητη περιφερειακή σύμβουλο Μαργαρίτα Σπυριδάκου, ότι η δομή που άνοιξε τις πύλες της στην Καλαμάτα το 2020 για να φιλοξενήσει μικρά απροστάτευτα και κακοποιημένα παιδιά (πολλά εκ των οποίων είναι ορφανά και από τους δύο γονείς) δε διαθέτει άδεια λειτουργίας, παρακολουθούμε μία ανεύθυνη και επικίνδυνη διαχείριση του ζητήματος από τον κ. Νίκα.

Ο κ. περιφερειάρχης, προσπαθώντας να εξωραΐσει την κατάσταση και να καλύψει τις μεγάλες ευθύνες του, αποκρύπτει ότι μέχρι σήμερα εδώ και δυόμισι χρόνια δεν έχει γίνει οποιοσδήποτε έλεγχος στη συγκεκριμένη δομή και ότι ο έλεγχος που έγινε για πρώτη φορά ήταν τον Οκτώβριο του 2022 από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας κατόπιν εντολών του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το οποίο είχε συγκεκριμένες καταγγελίες.

Η σημερινή (σ.σ. χθεσινή)  πρωτοβουλία του κ. περιφερειάρχη να αποστείλει τον κοινωνικό σύμβουλο (ψυχολόγο) από την Τρίπολη στη δομή της Καλαμάτας, είναι μία καθαρά επικοινωνιακή τακτική και δεν προσφέρει τίποτα απολύτως επί της ουσίας, αφού το ζήτημα αυτό βρίσκεται πλέον υπό την έρευνα των Δικαστικών Αρχών.

Τι ακριβώς ήθελε ο κ. περιφερειάρχης να διαπιστώσει από τη σημερινή επίσκεψη που έκανε ο κοινωνικός σύμβουλος από την Τρίπολη;

Ο κ. Νίκας δε “γνώριζε” πως ο ίδιος είναι αρμόδιος κατά το νόμο για τον έλεγχο της δομής, όπως και του συνόλου των δομών της Πελοποννήσου ή το μόνο που ήξερε, στο όνομα της δήθεν ευαισθησίας του και του λαϊκισμού,  είναι να μοιράζει αφειδώς χρήματα χωρίς να γνωρίζει τη διαδρομή τους;

Ειρήσθω εν παρόδω, όταν άνοιξε ο ασκός των αποκαλύψεων για τη δομή, οι αρμόδιοι έδειξαν ότι “αιφνιδιάστηκαν” ενώ στο υπουργείο υπήρχε πληθώρα καταγγελιών».