Ο δήμαρχος Καλαμάτας στο Βόλο για το ετήσιο τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ

Ο δήμαρχος Καλαμάτας στο Βόλο για το ετήσιο τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ

Τα οικονομικά προβλήματα κυριαρχούν στη συζήτηση

Στο Βόλο μετέβη χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, προκειμένου να μετάσχει στο ετήσιο τακτικό Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος. Τις εργασίες του συνεδρίου παρακολουθεί, επίσης, ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Ανδρέας Καραγιάννης.

Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονικά συγκυρία για τους Δήμους και όχι μόνο, οπότε δοκιμάζονται οι αντοχές όλων των πολιτών από τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης, όχι μόνο στη λειτουργία των Δήμων, αλλά και στην καθημερινότητα των τοπικών κοινωνιών, το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας διοργανώνει τις εργασίες του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου από 21 έως 23 Νοεμβρίου  στον Εκθεσιακό – Συνεδριακό Πολυχώρο Δήμου Βόλου (Λεωφόρος Αθηνών).

Τα ζητήματα που θα τεθούν ψηλά στην ατζέντα των συνεδριακών διαδικασιών είναι: Τα Οικονομικά των ΟΤΑ και η πρόταση για το νέο τρόπο και τα κριτήρια

κατανομής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων στους Δήμους. Οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης στη λειτουργία των Δήμων. Η προώθηση της Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο Μοντέλο Λειτουργίας του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης, μέσα από την παρουσίαση επικαιροποιημένης μελέτης. Ζητήματα όπως ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός των Δήμων, η ανάγκη ενίσχυσης των ΟΤΑ με νέο μόνιμο προσωπικό, η αξιοποίηση των Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων κ.λπ.