Οι απατεώνες χρησιμοποιούν την επικαιρότητα

Οι απατεώνες χρησιμοποιούν την επικαιρότητα

Συνεχίζονται οι προσπάθειες των επιτήδειων να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες με νέο διακινούμενο ψευδεπίγραφο – απατηλό μήνυμα, το οποίο «ακουμπά» στην επικαιρότητα, προκειμένου να τρομάξει τους πολίτες.

Στη νέα περίπτωση, οι δράστες χρησιμοποιούν τα στοιχεία του υφυπουργού Δικαιοσύνης, Γεωργίου Κώτσηρα, του γενικού Γραμματέα Δημοσίας Τάξης, Μιχαήλ Καραμαλάκη, του αρχηγού Αστυνομίας Κύπρου, Στυλιανού Παπαθεοδώρου και του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Europol, Jerome Bonet.

Παράλληλα, στην προσπάθειά τους να προσδώσουν «αληθοφάνεια» στη σχετική επιστολή που στέλνουν χρησιμοποιούν τα λογότυπα της Ελληνικής Αστυνομίας, της Αστυνομίας Κύπρου, του υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς και δικαστικών Αρχών και Αρχών επιβολής του νόμου.

Οι δράστες, προσποιούμενοι τις αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές, διακινούν επιστολή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες– χρήστες του διαδικτύου, με το πρόσχημα ότι ο αποδέκτης εμπλέκεται σε υπόθεση πορνογραφίας και άλλων αδικημάτων.

Κι αν δείτε κάτι τέτοιο στο  email σας, διαγράψτε το χωρίς δεύτερη σκέψη και, φυσικά, χωρίς να το ανοίξετε.

Β.Β.