Παραδόθηκαν τα 20 νέα ασθενοφόρα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Παραδόθηκαν τα 20 νέα ασθενοφόρα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Οι μεν πανηγύριζαν και ο περιφερειάρχης διαπίστωνε προβλήματα

«Από την πλευρά της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχουν ήδη ενημερωθεί τα Κέντρα Υγείας σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες στα οποία θα παραδοθούν τα νέα ασθενοφόρα» δήλωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, αναφερόμενος στην εκδήλωση που έγινε προχθές στην Πάτρα για την παράδοση των 20 νέων ασθενοφόρων, η προμήθεια των οποίων έγινε με πιστώσεις του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020, έπειτα από την ένταξη σε αυτό της σχετικής πράξης, πριν από 3 χρόνια, με υπογραφή του κ. Νίκα.

“Η προχθεσινή τελετή θα έπρεπε να γίνει στην Τρίπολη, στην έδρα της Περιφέρειας που διέθεσε τις πιστώσεις για τα οχήματα αυτά μέσω του Επιχειρησιακού της Προγράμματος” σχολίασε ο περιφερειάρχης, επισημαίνοντας ταυτόχρονα: “Ωστόσο, το θέμα δεν είναι αυτό, αλλά το γεγονός ότι η παροχή υπηρεσιών υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι -στην καλύτερη περίπτωση- κάτω από το μέσο όρο. Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ποιοτική, όταν απαιτείται σήμερα από τον κόσμο να μεταβαίνει στην Πάτρα ή στην Αθήνα για σοβαρά περιστατικά.

Όταν υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Κι όταν ουσιαστικά δεν έχει γίνει τίποτα πέραν των παρεμβάσεων της Περιφέρειας, τις οποίες κάποιοι θέλουν να οικειοποιούνται” σημείωσε ο Π. Νίκας.

Και κατέληξε: “Εν κατακλείδι, το θέμα δεν είναι ποιος αγόρασε τι, αλλά η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στα νοσοκομεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Αυτό είναι επί της ουσίας που ενδιαφέρει τους πολίτες. Δεν μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για τα νοσοκομεία μας, όταν είναι εμφανές ότι δεν έχουν γίνει οι αναγκαίες παρεμβάσεις για τη βελτίωση της κατάστασης”.

Πού κατευθύνονται τα νέα ασθενοφόρα
Σύμφωνα με τον πίνακα κατανομής, από τα 20 οχήματα 3 κατευθύνονται στην Αργολίδα (2 στο Κ.Υ. Κρανιδίου και 1 στο Κ.Υ Λυγουριού), 6 στην Αρκαδία (2 στο Κ.Υ. Τροπαίων και από 1 στα Κ.Υ. Άστρους, Δημητσάνας, Λεωνιδίου και Μεγαλόπολης), 1 στην Κορινθία (Κ.Υ. Γκούρας), 6 στη Λακωνία (2 στο Κ.Υ. Μολάων και από 1 στα Κ.Υ. Αρεόπολης, Βλαχιώτη, Γυθείου και Νεάπολης) και 4 στη Μεσσηνία (2 στο Κ.Υ. Κυπαρισσίας και από 1 στα Κ.Υ. Αγίου Νικολάου και Μελιγαλά).

Ανακοίνωση 6ης ΥΠΕ
Από την πλευρά της για το ίδιο θέμα η 6η ΥΠΕ ανακοίνωσε τα εξής: “Η επίσημη τελετή παράδοσης – παραλαβής των 20 νέων ασθενοφόρων πραγματοποιήθηκε προχθές το πρωί, στο χώρο εκδηλώσεων του Παμπελοποννησιακού Σταδίου στην Πάτρα.

Θερμές ευχαριστίες απηύθυνε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, σε όλους όσοι εργάστηκαν αδιάλειπτα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και σήμερα τα ασθενοφόρα να βρίσκονται στη διάθεση των πολιτών, κυρίως της υπαίθρου. Επίσης, ο κ. Καρβέλης ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την άψογη συνεργασία και για την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων.

Στην προχθεσινή τελετή παράδοσης παραλαβής, παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Περικλής Μαντάς, Νεοκλής Κρητικός, Κώστας Κόλλιας, Μίλτος Χρυσομάλλης, Κώστας Βλάσσης, Γιάννης Ανδριανός, οι οδηγοί και τα μέλη των πληρωμάτων των 20 ασθενοφόρων.
Α.Π.