Σενάρια γαλάζιων υποψηφίων για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σενάρια γαλάζιων υποψηφίων για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ο νυν περιφερειάρχης δε θα είναι εκ νέου υποψήφιος σύμφωνα με το “Βήμα”

Πολιτική θύελλα στους περιφερειακούς χώρους της Αυτοδιοίκησης στην Πελοπόννησο δημιουργεί δημοσίευμα της στήλης “ΒΗΜΑτοδότης” στην εφημερίδα το “Βήμα”. 

Όπως αναφέρει, ο νυν περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας δεν πρόκειται να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα το 2023, δημιουργώντας έτσι ένα απίθανα ή πιθανό γαϊτανάκι προσώπων που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν την υποψηφιότητά του.

Ειδικότερα, κατά το δημοσίευμα, “μια άλλη αόρατη μάχη σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης διεξάγεται τούτες τις μέρες, μετά την πληροφορία ότι ο νυν περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης, Ε. Νίκας, δεν πρόκειται να θέσει και πάλι υποψηφιότητα.

Τώρα θα πείτε τι είδους μάχη είναι αυτή, τη στιγμή που οι περιφερειακές εκλογές έπονται των βουλευτικών; Πρόκειται για μια μάχη με διπλό ενδιαφέρον για τη θέση του περιφερειάρχη ανάμεσα σε κοινοβουλευτικούς και εξωκοινοβουλευτικούς.

Αν και κανείς έως τώρα δεν έχει εκδηλώσει δημοσίως την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου προκειμένου να δώσει τη μάχη, τα ονόματα που ακούστηκαν είναι των εξωκοινοβουλευτικών Γ. Διδασκάλου, γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, Ν. Κωστόπουλου και Δ. Πτωχού (που ήταν οικονομικός σύμβουλος επί πρωθυπουργίας του Αντώνη Σαμαρά).

Επίσης, ακούγονται τα ονόματα των κοινοβουλευτικών Ν. Ταγαρά (υφυπουργού Χωροταξίας), Περικλή Μαντά (βουλευτή Μεσσηνίας) και Κώστα Βλάση (πρώην υφυπουργού Εξωτερικών και «στρατηγού», όπως τον ονόμασαν, της εκλογής Νίκα)”.

Α.Π.