Στο Δημαρχείο Καλαμάτας η υπουργός Τουρισμού του Κουρδιστάν

Στο Δημαρχείο Καλαμάτας η υπουργός Τουρισμού του Κουρδιστάν

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμάτας πραγματοποίησε χθες η υπουργός Τουρισμού του Κουρδιστάν, Amal Jalal Muhammad, επικεφαλής αντιπροσωπείας της περιοχής του Erbil.

Την υπουργό υποδέχθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος και παρουσίασε το Δήμο Καλαμάτας, τις προοπτικές της περιοχής και τις δυνατότητες που υπάρχουν για την ανάπτυξη συνεργασιών σε μία σειρά από τομείς, κύρια με τον τουρισμό και ειδικότερα με τον ιατρικό τουρισμό, για τον οποίο έχουν ήδη υπάρξει βήματα συνεργασίας.

Ο κ. Βασιλόπουλος αναφέρθηκε στο σχεδιασμό και τις στοχεύσεις του Δήμου, ενώ ενημέρωσε και για τη συμμετοχή της Καλαμάτας στην Ευρωπαϊκή Αποστολή των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030.

Με την υπουργό Τουρισμού του Κουρδιστάν, Amal Jalal Muhammad και την αντιπροσωπεία που τη συνόδευε, έγινε συζήτηση επί της βάσης ενός στρατηγικού πλάνου που, εκτός του ιατρικού τουρισμού, θα μπορούσε να αναπτυχθεί σε άλλους τομείς της τουριστικής βιομηχανίας.

Επίσης, διερευνήθηκαν οι δυνατότητες και επιχειρηματικών συνεργασιών, με τον αγροτοδιατροφικό τομέα να αποτελεί μέρος της συζήτησης.

Σημειώνεται ότι ήδη έχει αναπτυχθεί συνεργασία με το Κέντρο Αποκατάστασης «Διάπλαση», το οποίο ακολούθως η αντιπροσωπεία από το Κουρδιστάν επισκέφτηκε. 

Στη συνάντηση, στο γραφείο δημάρχου, παρευρέθηκαν επίσης ο γενικός διευθυντής Tουρισμού της περιοχής Zakho Chya Ameen, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Τουρισμού της περιοχής Dukan Rezhin Raof και ο επιχειρηματίας Rabar Surchy.

Επίσης, εκ μέρους της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας ο πρόεδρος Δημήτρης Καραλής και ο γραμματέας Δημήτρης Πατριαρχέας, καθώς και ο Βασίλης Τζωρτζάκης από τη «Διάπλαση Α.Ε.».