Το… καρδιογράφημα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας

Το… καρδιογράφημα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας

Σειρά θεμάτων έθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης

Σαν… καρδιογράφημα εξελίχτηκε η προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Με διαμαρτυρίες, εντάσεις, αλλά και προσπάθειες για διατήρηση του ήπιου  κλίματος.

Στην αρχή της συνεδρίασης ο Χρήστος Αναστασόπουλος, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Μ. Μάκαρη, έθεσε το ζήτημα των απαντήσεων που δίνονται από τη Δημοτική Αρχή στις ερωτήσεις των αντιπολιτεύσεων. Μάλιστα, κάλεσε τον πρόεδρο του Συμβουλίου να “απαιτεί” από τη συμπολίτευση να απαντά και όχι να περιορίζει το χρόνο εκείνων που ρωτούν.

«Εμείς απαντούμε κανονικά σε όλες τις ερωτήσεις. Τώρα, αν αρέσει αυτό που απαντάμε, είναι κάτι άλλο», ανέφερε ο δήμαρχος Καλαμάτας, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση που προκάλεσαν οι αναφορές του κ. Αναστασόπουλου.

Και συνέχισε: «Εγώ, προσωπικά, απαντώ σε όλες τις ερωτήσεις».

Στη συνέχεια είχαμε μια ερώτηση – πρόταση, για μετονομασία του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας σε «Κέντρο Τέχνης – Μαρία Κάλλας», από τον Μιχάλη Αντωνόπουλο. Ο κ. Αντωνόπουλος εκτίμησε ότι με τον τρόπο αυτό ενισχύεται το προφίλ του Μεγάρου.

Σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο ήταν η παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου Βασίλη Κανάκη. Εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Γιάννη Τύρου, σημειώνοντας: «Δεν τον ήξερα, αλλά στενοχωρήθηκα σαν να ήταν ένας φίλος μου. Αυτό το παιδί πάλεψε σε όλη του τη ζωή για πράγματα που σε άλλους είναι αυτονόητα», ενώ πρότεινε ένας δρόμος ή ένας αθλητικός χώρος να φέρει τιμητικά το όνομά του.

Στη συνέχεια ανέβηκαν λίγο τα αίματα. Την έντονη διαμαρτυρία του προς το δήμαρχο Καλαμάτας εξέφρασε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Τζαμουράνη, Κώστας Τσαπόγας. «Σέβομαι τη θέση που κατέχετε», είπε ο κ. Τσαπόγας απευθυνόμενος στο δήμαρχο Καλαμάτας και συνέχισε: «Δεν μπορώ, όμως, να ανεχθώ να μας συκοφαντείτε στους συμπολίτες μας, κατατάσσοντάς μας σε εχθρούς της πόλης».

Η αναφορά του κ. Τσαπόγα σχετίζεται με το αντιπλημμυρικό έργο και προκάλεσε την άμεση και έντονη αντίδραση του κ. Βασιλόπουλου. «Αρνητές του αντιπλημμυρικού έργου είστε. Άλλο εχθροί, άλλο αρνητές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλόπουλος.

Ένα σχόλιο του αντιδημάρχου Δημήτρη Μαστραγγελόπουλου, σχετικά με την παρουσία των προέδρων των Κοινοτήτων στο Δημοτικό Συμβούλιο, αποτέλεσε την αφορμή για να δημιουργηθεί ένταση.

Το λόγο, προκειμένου να απαντήσει στο σχόλιο του κ. Μαστραγγελόπουλου, έλαβε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Τζαμουράνη, Γιώργος Σωφρονάς, ο οποίος κατηγόρησε τον αντιδήμαρχο για απρέπεια. Ο αντιδήμαρχος επέστρεψε τον χαρακτηρισμό στον κ. Σωφρονά και κάπου εκεί τα αίματα άναψαν, με αποτέλεσμα να υπάρξει ολιγόλεπτη έντονη λογομαχία.

Α.Π.